Tuesday, October 9, 2007

BEZEEEE

Bu tarif http://siberella.blogcu.com dan. Hep gözümde büyütürdüm beze yapmayı. Yapınca anladımki gerçekten sadece büyütmüşüm. Şekilleri biraz yılan gibi oldu ama tadı inanılmaz güzeldi. Tarif için Sibel'e çok teşekkür ederim. Sayesinde arşivime yeni bir tarif eklendi. Geçen haftaki misafirlerime de yaptım onlarda çok güzel olduğunu söylediler. Deneyin pişman olmazsınız.
MALZEMELER:
3 yumurta akı
3 çay bardağı tozşeker
1 çimdik tuz
YAPILIŞI:
Yumurta aklarını sarılarını hiç karıştırmadan ayırın. Çelik bir tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tuzu ekleyip ocağa koyun. Ocağı iyice kısın. Mikserle karıştırmaya başlayın. Önce yavaş sonra hızlı devirde kar gibi olana kadar karıştırın. Biraz uzun sürüyor karıştırması ama mikseri kaldırdığınızda kar gibi görünüyor ve düşmüyorsa olmuş demektir. Sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıkın. 100 derece fırında iyice sertleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-30 dakika sürüyor. Tabi çok kalın sıkmadıysanız. Fırını kapadıktan sonra soğuması için fırında bırakın. İsterseniz hazırlarken toz antep fıstığı ekleyip.Piştikten sonra arasına çikolata sürüp ikisini birbirine yapıştırarakda servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 comment:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Merhaba
Sitenizi tesadüfen buldum. Ne kadar güzel şeyler yapmışsınız. Elinize emeğinize sağlık. İzninizle sizi linklerime alıyorum. Siz de beni eklerseniz sevinirim. Sevgiyle
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/