MALZEMELER:
1 kilo balkabağı
Yarım kilo şeker
YAPILIŞI:
Kabakların kabuğunu soyup büyük büyük dilimlere ayırın. Tencereye bir sıra kabak bir sıra toz şeker koyarak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun. Ama uzun süre ayrılmayın ki her an taşabilir:)) Şeker tencerenin buharı ile tamamen eriyip kabaklar biraz kaynayınca tencerenin kapağını açın. Asla kaşık gibi şeylerle karıştırmayın. Ara sıra tencereyi saplarından tutup silkeleyin. Kabaklar yemeye yakın kıvama gelince tencereden alıp fırın tepsisine dizin. Kalan şerbeti üstüne boşaltın ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında hafif kızarıp şerbeti karemelleşinceye kadar pişirin. İyice soğutup bol cevizle servis yapın.
NOT: Ben pazardan 2.5 kiloluk kabak aldığımda kabukları ve çekirdekleri çıkınca 2 kilo kaldığını düşünerek 1 kilo yani 5 su bardağı toz şeker koyuyorum.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!