Thursday, February 14, 2008

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI:))

Aşkııııııım seni çoooook seviyorum....İyiki benimlesin,iyiki bana aitsin,iyiki varsın. Sen benim herşeyimsin. Varolma sebebim,yaşama sevincimsin...Sevgililer günün kutlu olsun!!!!!!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------
Şeker hamurunu aldığımdan beri içim içimi yiyiyor pasta yapmak için. Ama yaptığımda boş kalori olmasın bir işe yarasın diye düşündüğüm için bekliyordum açıkçası. Doğum günlerimiz hep yaz aylarına denk geliyor,allahtan böyle bir gün icat etmişlerde bana da bahane oldu:))) Veee karşınızda ilk şeker hamurlu pastam.....
Öncelikle şeker hamuru hakkında yazdıkları bilgilerden çoook yararlandığım arkadaşlarıma burdan teşekkür etmek istiyorum. Tüm bildiklerini o kadar ayrıntılı anlatıyorlar ki bende satır satır kaydediyorum. Günebakantarlaları,Pastacı Burcu,Hanimiş,Ebru Akın ve Emel Başdoğan'ın şeker hamurlu pastalar kitabı en büyük yardımcılarım oldu. Hadi sizde pastamı eleştirin bakalım hatalarım neler. Bende ona göre düzeltmeye çalışırım:))
Bu ayki etkinlik konusu Aşık eden tarifler ve ev sahibi Kuşun mutfağı. Bu tarifimi etkinlik için yayınlıyorum ve ev sahibinede kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:
Pandispanyası için (Tarif günebakan tarlalarından)
18 cm'lik yuvarlak kalıp için
3 yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta,vanilya ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek yumurtaya ekleyin. Yağlı kağıt koyduğunuz kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişirin. Pandispanya bir gün bekletilirse daha kolay kesiliyor ve lezzetide iyice oturuyor. Pişen keki tel ızgaraya ters çevirerek koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuyan keki streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında yada oda ısısında dinlendirin. Kullanacağınız zaman keki traşlayıp 3 eşit parçaya ayırın.
Ara kreması için (Tarif Emel Başdoğan'ın vanilyalı kreması)
Kitaptakine göre yarım ölçü hazırladım o şekilde yazıyorum
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım kutu süt kreması
YAPILIŞI:
Vanilya ve krema haricindeki tüm malzemeyi iyice karıştırıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin. Krema iyice soğuyunca kremayı ekleyip iyice çırpın.
İçi için
Damla çikolata
Muz
Dış kaplaması için
Fildişi kuvertür
Yarım kutu krema
YAPILIŞI:
Kremayı bir kaba koyup kaynama ısısına gelene kadar ısıtın ama sakın kaynatmayın. Krema iyice ısınınca ocağı kapatın ve içine ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı koyup karıştırarak eritin. Buzdolabına koyup koyulaşmasını bekleyin.
En dış kaplama için
Yumruk büyüklüğünde beyaz şeker hamuru
Arjantin şekeri
PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ
Keki üç parçaya ayırın. Ara kremasını ikiye bölüp yarısına muzu küpler halinda doğrayarak ekleyip iyice karıştırın ki muzlar kararmasın. Kekin her katını soğuk sütle ıslatın. Kremanın sade kısmını ilk kek parçasının üstüne yayın. Damla çikolata koyun. Diğer keki üstüne koyup ıslatın. Kalan muzlu kremayı koyun. Kalan kekide koyun ve pastayı kapatın. Soğuyan ganajla iyice kaplayıp buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlenmesi gerekiyor. Ganaja dokunduğunuzda elinize yapışmayan bir tabaka olduğunda dolabtan çıkarın ve şeker hamuru ile kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!