Thursday, July 26, 2012

EV YAPIMI ERİK SUYU

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dileyerek başlıyorum. Bu aralar yıllık izindeyim tüm vaktimi çocuklarımla geçiriyorum. Hatta onlarla evde yaptıklarımızı yeni blogumdan takip edebilirsiniz. Uğrarsanız sevinirim.
Malum havalar çoook sıcak. Ramazan,açlık,üstüne sıcak ve hızla artan nem de eklenince insanın aklına yemek değil buz gibi içecekler geliyor. Eşimin bir müşterisi kendi bahçesinden çok güzel kırmızı erikler göndermiş sağolsun. Miktar baya fazla olunca yemekle bitmeyecekti. Bu sıcakta da çok dayanmayacağı için bir şekilde değerlendirmek gerekiyordu. Bu sene çocuklara hazır içecek içirmemekte çok azimli olan ben resimde gördüğünüz o şişeleri hergün farklı bir ev yapımı içecekle doldurmaya çalışıyorum. Benim çocuğum içmez ki demeyin,benim küçük oğlumda geçen sene içmezdi ama herkesin elinde bu içecekleri görünce ve başka imkanları da olmayınca öyle güzel içiyor ki. Hatta ballandıra ballandıra ellerine sağlık annecim çoook güzel olmuş demiyor mu bitiyorum ve ne kadar doğru bir iş yaptığımı görüp seviniyorum.
MALZEMELER:
30 tane kırmızı erik(sayarak koydum da:)
Arzuya göre toz şeker
3 lt kadar su
YAPILIŞI:
Erikleri iyice temizleyip yıkayıp soğuk su ile tencereye alın. Sıcak su ile rengi çok çıkmıyor çünkü. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatıp iyice rengi çıkana kadar bekletin. Ben 1 saat kadar beklettim. Daha sonra ince tel süzgeçten süzün. Eğer posalı kullanacaksanız süzmeyin ama malum çocuklar içmiyor . Ben ince tel süzgece ince çorap geçirip süzüyorum hiç partikül kalmaması için. Süzdüğünüz sıvıyı tencereye alın arzu ettiğiniz kadar şeker ekleyip bir taşım daha kaynatın. Soğuyunca şişeleyip dolaba kaldırın. İftarda buz gibi servis edin.
NOT:
Ben plastik şişe kullanmıyorum. Cam sağlıklıdır diye düşünüp evimde plastik kap bile bulundurmamaya çalışıyorum. Bu şişeler adını vermeyeceğim bir su firmasının. Oğlum okula bile bu şişelerle su götürüyor. Büyükleri 70 cc,küçükleri 33 cc. 
Unutmadan eriklerden bir kısmınıda yıkayıp kurutup buzdolabı poşetlerine bölerek dondurucuya kaldırdım. Lazım olduğunda çıkarıp yapmak için.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!