Wednesday, September 19, 2007

Ev yapımı şeftali suyu

Ben çoook uzun zamandır eve hazır içecek almamak için çaba sarfediyorum. Bu yüzdende bir sürü deneme yapıyorum. Ama bu denemem çok başarılıydı ve paylaşmadan geçemedim. Hazır meyve suyundan hiçbir farkı yok diyemiyeceğim çünkü tamamen doğal ve katkısız:))) Hazır meyve sularına hiç birşey katmasalar bile-ki imkansız- uzun ömürlü olmaları için katılan maddeler bile eve sokmamak için yeterli bir sebep bence. Hadi sizde meyvelerin en taze olduğu zamanı değerlendirin ve sıvayın kolları.
MALZEMELER:
5-6 adet şeftali
Yarım su bardağı toz şeker(Arzuya göre değişebilir)
3-3,5 su bardağı su
YAPILIŞI:

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın. Toz şekeri ve suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra tel süzgeçten geçirin ve şişeye doldurup buzdolabına kaldırın. Şeker miktarı sizin damak tadınıza yada şeftalilerin lezzetine göre değişebilir. O yüzden önce az şeker koyup sonra ilave edebilirsiniz. Tel süzgeçten geçince biraz pütürlü kalıyor isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz.
NOT: Bu tarifi her türlü meyve ile deneyebilirsiniz. Özellikle kayısı ve erikle. Ama çilek yada şeftali kullancaksanız tencereye bir sıra çilek bir sıra toz şeker koyarak kapağını kapatın ve reçel yapar gibi iyice sulanana kadar bekletin. Çilekler suyunu salıp şeker tamamen eriyince süzüp suyunu şişeye doldurun. İstediğiniz zaman sulandırarak kullanabilirsiniz. Burdan kalan meyveleri poşetleyip dondurucuya kaldırıp daha sonra pasta yada pudinglerde kullanabilirsiniz.
Eğer kış için meyve suyu yapıp saklamak istiyorsanız şeftalileri temizleyin ve dilimlere ayırın. Kavanozların üstünden boşluk kalacak şekilde doldurun. Üstlerine 2 kaşık toz şeker ekleyin ve kapaklarını kapatıp su dolu tencerede konserve yapar gibi pişirin. Soğutup ters çevirip havasını kontrol ettikten sonra kış için saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman kavonozu bir kaba boşaltın içine su ilave edip blendırdan geçirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


MERHABA

Arkadaşlar hepinize merhaba.Bende birçok blogcu gibi bitmek bilmeyen bakım çalışmalarından çok sıkılıp buraya taşınanlardanım. Yeni tariflerimi hem eski bloğumda hemde burda yayınlamaya devam etmek istiyorum. Benide aranıza kabul ederseniz çok sevinirim........