Sunday, June 1, 2008

BUĞDAY SALATASI

Yine uzun zaman oldu ama artık kusuruma bakmayın:)) Gün menüsündeki tarifleri vermeye bu tadına aşık olduğum salata ile başlamak istedim. Tarifi ilk defa yesilkivi.com da gördüğümde renk cümbüşüne bayılmıştım. Kendisine tarif için çok teşekkür ediyorum. Buğdayın faydalarını bilip nerede kullanabileceğimi düşünürken çıktı bu tarif karşıma. İyiki denemişim ben bayıldım lezzetine. Gündeki herkes tarifini istedi. Deneyin pişman olmazsınız:))
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış buğday
3 domates(ben kullanmadım)
3 tane kırmızı biber
Yarım demet maydonoz
2-3 tane taze soğan
Yarım demet dereotu(ben evde olmadığı için kullanmadım)
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi(kesinlikle olmazsa olmaz)
YAPILIŞI:
Buğdayı bir gece öncesinden sıcak su ile ıslatıp bekletin. Ertesi gün yıkayıp limonlu tuzlu suda haşlayın. Pişen buğdayları süzdürüp soğumaya bırakın. Diğer yandan tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Doğranan malzemeleri buğdaya ekleyip karıştırın. Nar ekşisi,limon suyu,tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Salatanız hazır demektir.....
Ben misafirlerimin geliş saatine kadar tuzunu ilave etmedim. Sebzeler yumuşayıp kötü görünmesinler diye. Domatesi salatalarda sevmediğim için koymadım ama lezzetli olabileceğini düşünüyorum. Nar ekşisi benim çok severek yediğim birşey olmamasına rağmen bu salataya inanılmaz tat katıyor. Nar ekşisi olmazsa güzel olmaz diye düşünüyorum:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!