Sunday, December 30, 2007

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 8-AÇMA

Bu haftaki porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahibi http://keskinlininmutfagi.blogcu.com/. Galiba bunada geç kaldım ama yinede daveti geri çevirmek olmaz diye yayınlıyayım dedim:)) Herkes beni affetsin çok yoğunum çoook. Bu tarif hepinizin bildiği portakal ağacı forumdan. Yani tarif defterinden. Orada Ümran Hanımın açması olarak geçiyordu. Çoook övgü almış bir tarifti. Denemeden geçemedim. Çoook güzel bir hamurdu ama bana biraz tatlı geldi. Açmada sorun olmuyor ama ben denediğim diğer poğaça gibi hamurlarda şeker miktarını biraz azalttım.
MALZEMELER:
1 çay bardağı şeker
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un(benim bardağıma göre 4,5 su bardağı un aldı)
İçine sürmek için oda ısısında tereyağ)
YAPILIŞI:
Yaşmayayı ılık su ile karıştırıp mayalanması için bırakın. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Ele oldukça yapışan bir hamur oluyor. Ben bu yüzden ekmek makinasında mayaladım hamuru. Yoğurduğunuz hamuru ılık ortamda mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın ve içine oda ısısında beklemiş tereyağ sürüp açma şekli verin. Tepsiye dizip biraz daha mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!

GECİKMİŞ BİR SOBE

Kaç gündür bloğumla ilgilenemiyorum. Merak eden arkadaşlarım oldu. Herkesi dolaşmaya fırsat bulamadığım için burdan haber vereyim istedim. İyiyim arkadaşlar merak etmeyim sadece çoook yoğun bir hafta geçirdim. Malum yıl sonu olunca herkes sayı tamamlamak için bir sürü numune getirdi. Kafamızı kaşımaya fırsat bulamadık:))Bir süre önce http://karabiberinmutfagi.blogcu.com/ arkadaşım tarafından sobelenmiş fakat cevap yazamamıştım. Kendisinden özür dileyerek cevaplarımı yazıyorum..
ISIM VEYA LAKABINIZ: İsmim Naşide. Lakabım kuzenler arasında lahana dır:)) Sabah yataktan kalktığımda lahana gibi kocaman göründüğüm için herhalde:)))
DOGUM YERINIZ: Eskişehir
HOBILERINIZ: En büyük hobim yemek yapmak,sürekli yemek kitapları almak:))Eşim bu durumdan pek hoşnut olmasada....Tv seyretmek. Evde iş yaparken bile tv açık olmalı,onun sesini uzaktanda olsa duymalıyım:)) hatta akşam yemeğini bizim evin evin hallerini izlerken reklam aralarında yapıyorum:)))
EN DEGERLI ÜC SEYINIZ: Eşim,oğlum ve mutlu huzurlu ailem
IDEALINIZ: En büyük idealim çapkın bir adamı evliliğe ikna etmekti,bunuda gerçekleştirdim:)) Şaka bir yana en büyük idealim ev yapımı ürünler yapan küçük bir yer açmak.
ETKILENDIGINIZ BIR KITAP:En son Ayşe Kulin'in Köprü isimli kitabını okumuştum ama çoook uzun zamandır elime yemek kitabından başka birşey almıyorum.
EN SEVDIGINIZ SARKI: Eşimle bizim şarkımız...İste kölennnnnn olayıııımm:)))
GITMEK ISTEDIGINIZ YER: En çok mısır piramitlerini merak ederim.
EN YAKIN ÜC BLOG ARKADASINIZ: Eminim kimse bu soruya cevap vermemiştir. Çünkü burası büyük bir aile. İnsan ailesini az yada çok seviyorum diye ayırabilir mi:))
BURCUNUZ: Tabiki bir mutfak düşkünü olan yengeç
ILGILENDIGINIZ SPOR DALI,YOKSA TUTTUGUNUZ TAKIM: Aslında ben her türlü sporu severek yapabilirim ama ne vaktim var ne de eski hevesim. Fırsat bulabildiğim ilk dakikada koltuğa bacaklarımı uzatıp yatmaktan başka birşey düşünemeyecek kadar yorgunum:))
IDEAL BIR KADIN NASIL OLMALI: İdeal bir kadın sessiz,sakin,herşeye evet sen bilirsin hayatım diyebilen bir kadın olmalı:)))He hee şaka şaka... İdeal bir kadın hem becerikli,hem ilgili,iyi bir anne,iyi bir eş,sabah 7 den gece 12 ye kadar pes etmeden çalışabilecek kadar uzun süreli pile sahip bir robot olmalı:))
IDEAL BIR ERKEK NASIL OLMALI: Tabiki eşim gibi olmalı:))
TEKNOLOJININ GELISMESI OLUMLUMU OLUMSUZMU: Gerekli yerde gerekli sekilde kullanilirsa olumlu..
ICAT EDILMESEYDI NE YAPARDIM BILMIYORUM DEDIGINIZ SEY: Çamaşır makinesiiiii. Çünkü kendimi elimde çorap yıkarken hiç hayal edemiyorum:(((
INSANLARIN SÖZLERINE MI YOKSA GÖZLERINE MI INANMALI: Sıra konuşmaya gelince herkes kendine göre doğru olanı çoook güzel anlatır. Ama o insan yalan söylüyorsa bunu en güzel gözleri anlatır.
HAYATTAKI SEVINC KAYNAGINIZ: Oğlum..Son zamanlarda çok acı olaylar yaşadım. Eğer o olmasaydı ....
HAYATTAKI EN BÜYÜK KORKUNUZ: Babam öldükten sonra en büyük korkum yıllarca annemi kaybetmek oldu. Geceleri kalkıp nefes alıp almadığına bakarak büyüdüm. Onu kaybedeli bir yıl oluyor...Şimdi aynı korkuyu eşim ve oğlum için yaşıyorum. Eşim eve beş dakika geç kalsa kalbim hızla atmaya başlıyor. Ya başına birşey geldiyse diye:((
MANTIK EVLILIGI MI YOKSA ASK EVLILIGI MI: Ben kesinlikle aşık olarak evlendim. Hani derler ya aşık olunca aklın bir karış havada olur diye. Aynen öyleydim:))) Hiçbir zamanda pişman olmadım.
EN SEVDIGINIZ YEMEK: Tam anlamıyla bir et canavarıyım.
EN SEVMEDIGINIZ YEMEK: Herşeyi yiyebilirim ama kokokerç hiç tadamadım mesela:))
BLOG SAHIBI ILE ILGILI DÜSÜNCELERINIZ: Blog sahibi çoook yeni ve gencecik bir arkadaşım. Çok yakından tanımıyorum ama her fırsatta uğruyorum.