Saturday, November 24, 2007

BAŞIMIZ SAĞOLSUN:(((

Dünden beri blogumu açmamış kimseye uğrayamamıştım. Bugün aşağıdaki tarifi girmek için oturdum bilgisayarımın başına. Tarifi yayınlayınca arkadaşlarıda dolaşayım dedim. Keşke hiç açmamış hiç okumamış hiç duymamış olsaydım.
Büyüleyen mutfak kokusu yani esra öğretmenimizi kaybetmişiz:((( İnanılır gibi değil...Kendisini hiç görmedim. Sesini hiç duymadım ama o güzel yorumları ile hep yanımda oldu. Boğazıma birşey düğümlendi sanki duyunca.
Demekki insan hiç tanımadığı biri için bile göz yaşı dökebilirmiş.....
Ama artık söylenecek birşey yok. Herşey allahtan...Kendisine allahtan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum... Allah rahmet eylesin....

ISPANAKLI GÖZLEME


Eveeeeet bu da benim ıspanaklı gözlemem. Ben bayılırım ıspanakla yapılan her türlü hamur işine. Ama ıspanağın kavrularak yapıldığı börekleri o kadar çok sevmiyorum. Bence ıspanak böreğe çiğ olarak konmalı. Böyle olunca daha çok ıspanak tadı alıyorum çünkü:)) Bu gözlemenin içinde maya olduğuna bakmayın. Hamuru yoğurunca mayalanmasını beklemiyorsunuz. Maya sadece pişerken daha puf puf ve yumuşak olmasını sağlıyor. Acil misafirler için bile yapılabilecek pratik bir tarif.
Bu sefer üzülerek ölçü veremiyorum. Çünkü ben hamur yoğururken ölçü kullanmam:)) Bu gözlemeleri yaparkende işten eve çooook aç bir şekilde gelmiştim. O yüzden ölçmeyi unutmuşum:)) Kusura bakmayın artık....
MALZEMELER:
Hamuru için:
Un
Tuz
Su
Çok az maya(1 tatlı kaşığı kadar toz maya)
İçi için:
Yıkanıp doğranmış ıspanak yaprağı
Tuz
Beyaz beynir
YAPILIŞI:

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın:)) Küçük bezelere ayırıp unlu bir kabın içine koyun. Üzerini bezle örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Diğer yandan iyice yıkayıp kuruttuğunuz ıspanakları bir kaba alın üzerine çok az tuz serpin. Elinizle hafifçe ovuşturarak acılığının gitmesini sağlayın. Daha sonra beyaz peyniri ekleyip iyice karıştırın. Dinlenen bezelerden birini unlu tezgahta daire şeklinde açın. Yarısına iç harcı koyup diğer yarısını üzerine kapatın. Elinizle kenarlarını iyice bastırın. Çok az yağlanmış teflon tavada iki tarafını iyice kızartın. İsterseniz yağsız tavada yada saç üstünde pişirip daha sonra üstüne tereyağ sürüp servis yapabilirsiniz. Yanında bol köpüklü ayranla servis yapın:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!