Wednesday, October 10, 2007

GÜVEÇTE TÜRLÜ

Geçen gün ne yapayım diye düşünerek eve kadar geldim. Eve gidene kadar saat 5:30 oluyor. O yüzden beni çoook oyalamayacak şeyler yapmam gerekiyor. Dolabı açtım baktım herşeyden birer ikişer tane kalmış. Bende onları lezzetli bir güveç haline getirdim:))
He he resmimi beğendinizmi. Sevgili Nihan geçenlerde güzel bir proğramdan bahsetmişti. Onu indirdim. Şimdi hergün resimlerimle oynayıp duruyorum. Sizde isterseniz buradan indirebilirsiniz. Tavsiye ederim çok eğlenceli bir program.
MALZEMELER:
3-4 parça kuzu gerdan
10-15 adet arpacık soğan yada 1 adet bütün soğan
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 adet patates
2 adet domates
1 kaşık salça
1 çay bardağı su
Tuz
2-3 kaşık zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağını güvece koyun üstüne etleri ekleyip ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak siz sebzeleri doğrayana kadar soteleyin. Arpacık soğanları sıcak suda bekletip kolayca soyun. Etlerin üstüne sırasıyla soğanları,kırmızı ve yeşil biberi,kabağı,patlıcanı koyun. En üste patatesi koyup,kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri yerleştirin. Tuzunu serpin. Üstüne bir kapak kapatıp bir süre pişirin. 5-10 dakika kadar. Daha sonra bir kaşık salçayı su ile açın ve güvecin üstüne gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında sade pilav ve cacıkla servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

KIYMALI PİDE

Ramazan denince aklıma ilk gelen şeydir kıymalı pide. Çocukluğumda ezan saatinde fırının önünde götürdüğümüz içten yapılan pideleri beklerdik. Fırıncı her pidenin üstüne ismimizi yazar yapıştırırdı. Herkes başında bekler kendi adı yazan pideleri toplar alırdı. Fırıncı erken gitmemizi istemez bizi ezan okunana kadar bekletirdi ki pideler soğumasın diye:)) Hatta bir keresinde kıymalı harcı götürüp bıraktık. Tabi ezana yakın gelin dedi. Ezan saati bir gittik bizim pidelerin yerinde yeller esiyor. Yerinede içi berbat bir peynir ve taze soğanla yapılmış pideleri bırakmışlar. E o saatte naparsın aldık eve getirdik ama kimse yiyemedi:))
Yıllar olmuştur dışarıdan pide alıp yemediğim. Hele çocuğum olduktan sonraki herşeyi kendim yapma takıntısı beni bu hale getirdi. Evde yapmak hem daha ekonomik hem daha sağlıklı hemde daha lezzetli. Hemde çok kolay. Yani ünlü bir pide ustası olmaya gerek yok. Ben o dışarda satılan kocaman ekmek gibi kabarmış pideleri hiç sevmiyorum. O yüzden hamuru mayalandırmadan ve ince açarak yapıyorum. Siz daha kalın istiyorsanız hamurun biraz mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 kilo un
Yarım paket yaşmaya yada 1 paket instant maya yada 1 çorba kaşığı pakmaya:))
Tuz
Su
İçi için:
Kıyma
Domates
Kuru soğan
Biber(arzuya göre)
Tuz
Karabiber
1 kaşık salça
İsterseniz sarımsak(ben koymuyorum)
2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
İlk önce hamuru yoğurun ve bezelere ayırın. Üstünü bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Diğer tarafta domatesin kabuklarını soyun ve sıkarak çekirdeklerini çıkarın,küçük küçük doğrayın.Soğanı temizleyin ve çok ince doğrayın. Kıymayı,domatesi,soğanı,tuzu,karabiberi,salçayı ve unu koyup karıştırarak içi hazırlayın. İçine koyduğunuz un pişerken kıymanın toparlanmamasını sağlıyor. Yani koyduğunuz harç o şekilde kalıyor. Dinlenmiş olan hamurları merdane yada oklava ile pide şekline gelecek şekilde açın. Fazla ununu silkeleyin.İçine harcı yayın ve kenarlarını kapatın. İki ucundan tutup kaldırın ki hamur biraz esnesin. Havada fazla tutmadan unlanmış tepsiye dizin. 220 derece fırında kıyma pişip kenarları hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca kenarlarına sıvıyağ yada tereyağ sürüp önce bir kağıtla sonra temiz bir bezle üstünü örtüp dinlendirin.
Ben bu sefer kıymayı yetiremeyince kalanları sucuklu-kaşarlı yaptım. Hatta üstlerine çırpılmış yumurta döktüm. Valla kıymalılardan daha çok rağbet gördüğü kesin. Çok lezzetli olmuşlardı. Tavsiye ederim.
Buda pişmiş halleri
Bütün yapım aşamalarını fotoğraflamak aklıma gelmedi. Allahtan son anda sucukluları çekebildim:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAKIZLI MUHALLEBİ

Yıllardır Oktay Usta'yı zevkle izlerim. Buda Oktay Usta'nın ilk yıllarında yaptığı bir tarif. Sizde damla sakızını çok seviyorsanız artık hazır almayın ve muhallebinizi evde yapın. Hem istediğiniz kadar damla sakızı koyabilirsiniz:))
MALZEMELER:
5 bardak süt
5 kaşık un
6 damla sakızı(yada istediğiniz kadar)
1,5 bardak toz şeker
100 gr margarin
Süslemek için meyve yada file badem
YAPILIŞI:
Damla sakızını havanda ezip toz haline getirin. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırıp pişirin. Ocağı kapatmaya yakın damla sakızını ekleyin ki kokusu kaçmasın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra mikserle iyice çırpıp kaselere boşaltın. İyice soğutup dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!

FINDIKLI ŞEKERPARE

Çoook şükür ki aranıza yeni bir tarifle dönebildim. Artık ümidi kesmiştim ama telekom bana süpriz yaptı:)) Hem ramazan tatlısız olmaz diye hemde açılışı bir tatlıyla yapalım diye size bu lezzetli tarifle dönmek istedim. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı irmik
125 gr pudra şekeri
250 gr tereyağ(oda ısısında)
2 yumurta
1 su bardağı un haline getirilmiş fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Şekerpareye şerbeti döktüğünüzde dağılmaması için şerbetinin soğuk olması gerekiyor. Bu yüzden önce şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın. Kapatmaya yakın limon suyunuda ilave edip soğumaya bırakın.Diğer yanda oda ısısında beklettiğiniz tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleride ekleyip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında 35-40 dakika yani kızarana kadar pişirin.Bu süre sizin fırınınızın ısısına göre değişebilir. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üstüne soğuk şerbeti döküp oda ısısında bekletin. Daha sonra iyice soğutup servis yapın.
NOT: Dilerseniz fındığın birazını ezmeden ayırıp şekerpareleri süsleyebilirsiniz. Bu ölçülerle 50 kadar şekerpare çıkıyor. O yüzden ben yarım ölçü yaptım. Ama şerbetini 2 bardak şeker 2 bardak su ile hazırladım. Bana göre çok tatlı olmuştu ama eşim tatlı dediğin böyle olur dedi :)) Sizde tatlı sevenlerdenseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

BUMBADA PASTA

Bu tarif sevgili arkadaşım http://sevilcedeninciler.blogcu.com dan. Sevil çok marifetli bir ev hanımı. Sürekli yeni tarifler icat ediyor. Buda onun icatlarından. Ben kendime göre ufak tefek değişiklikler yaptım. Sonuç çok güzeldi. Hatta hindistan cevizini hiç sevmeyen eşim bile çok hafif ve lezzetli olduğunu söyledi. Tarif için kendisine çok teşekkür ediyorum. İsterseniz orjinal tarife sevil'in bloğundan ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:
Hamur malzemeleri
250 gr oda ısısında margarin(ben margarin kullanmadığım için 200 gr tereyağ kullandım)
1 çay bardağı sıvıyağ(ben zeytinyağı kullandım)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(kurabiye hamuru kıvamında olacak)
İç malzemesi-1
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Yarım çay bardağı toz şeker
1 fincan süt
Tüm malzemeler karıştırılıp hafif pişirilir. Vakit varsa 1 gece kapalı kapta dolapta bekletilir.
İç malzemesi-2
1 orta boy taze hindistan cevizi
1 çay bardağı toz şeker
Hindistan cevizinin iç kısmı ayrılır ve toz şekerle birlikte robottan geçirilir.
Üzerine
Fırından çıkınca üzerine dökmek için şekerli su(3 su bardağı şekere çözünene kadar su ekledim)
Benmari usulü eritilmiş çikolata
YAPILIŞI:
İlk önce hangi iç harcı kullanacağınıza karar verip hazırlayın. Daha sonra hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Mutlaka pudra şekeri kullanın ben ilk denememde normal şeker kullandım ve hamuru toparlayabilmek için dinlendirmek zorunda kaldım. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp içini açın ve hindistan cevizli harçtan doldurun. Kapatıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şekerli suyu dökün. Biraz bekletip eritilmiş çikolata ile kaplayın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FIRIN SÜTLAÇ

Eşim çok sever fırın sütlacı. Abartısız bir oturuşta 3 tabak yediğini bilirim. Yıllardır da Oktay Usta'dan aldığım bir tarifi uyguluyordum. Taki http://yesilmutfak.blogcu.com da Erkan ACUROL beyin tarifini görene kadar. Erkan beyin anlatımı çok güzeldi. Aslında yıllardır annelerimizden öğrendiğimiz sütlacın fırında pişilirmiş haliydi. Bende fırında yapılanın özel bir tarifi var sanıyordum. Bu sütlacın yapımı baya bir zaman alıyor. Zamanınız ve sabrınız varsa deneyin ve gerçek fırın sütlaç tadına kavuşun derim. İnanılmaz güzeldi ama ben kısık ocak meselesini iyice abartıp en küçük ocağın en kısık ayarına yaptım ve 3 saat kadar sürdü kıvamını alması. Siz normal sürede yaparsanız 2 saat falan sürüyormuş. Mutlaka deneyin ve dışarıda yediğiniz şeylerin fırın sütlaç değilde fırın muhallebi olduğunu anlayın. Ve bence bir tabak muhallebiye de o kadar para vermeyin:)) Ben nerdeyse yakıyordum bir sürü işi birden yapmaya çalışırken,üstelik tarçın serpmeyide unutmuşum. Daha güzel bir fotoğraf görmek isterseniz Erkan beyin bloğunu ziyaret edin:)) Ben tarifi aynen aktarıyorum...
MALZEMELER:
2 kilo süt
1/2 çay bardağı pirinç
1 bardak şeker
1/2 çay kaşığı damla sakızı
YAPILIŞI:
1. Sütü çelik bir tencereye koyun.Yıkanmış ve süzülmüş pirinçi ilave edin.Kısık ateşte pişirmeye bırakın.Arada bir tahta kaşıkla karıştırın.Pirinçler yumuşamaya başlayıp tencerenini üstünde bir kasymak tabakası oluşunca dövülmüş damla sakızını atıp karıştırın.Damla sakızını fazla koyarsanız tatlının açı olacaktır.Lütfen buna dikikat edin.
2. Tencerenin içinde pirinç ve süt koyulaştığı zaman yani puding kıvamına geldiğinde şekeri ilave edin.Siz şekeri damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Kullanacağınız şeker miktarını yavaş yavaş ilave edin.Az gelirse biraz daha koyup karıştırın.Bu bütün süt tatlıları için geçerlidir.
3. Tatlıyı ocaktan alın.Sıcak iken fırın kaplarına ; yoksa cam herhangi bir kaseye dökün.Fırını ızgaraya alıp 250 derece de ısıtın.Eğer fırın kabı kullanıyorsanız direk şekilde ; cam kase kullanıyorsanız fırın tepsisinin içine iki bardak su koyun.Cam kaseleri bu şekilde fırına verin.Üzerleri kızarınca fırından çıkarın.Buzdolabında 1- 2 saat bekletin.Üzerine tarçın serpip servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!

SULTAN BEĞENDİ

Bu tarif bana durmadan güzel yorumlar yazan arkadaşım Hilal'e ait. Bir iki sene önce yapıp iş yerine getirmişti biz bayılmıştık. Tabi ben hemen tarifi almıştım. O günlerden belliymiş benim bloğcu olacağım:))) Hilal yaşı küçük ama becerileri ve zekası çoook büyük bir insandır. Hilal'cim tarif için teşekkürler.
Sultanlar bile beğenmiş. E tabi biz ailece bayıldık. Hatta kaç gündür yemek yememek için direnen bize illahlah getirten oğlum bile sıcakken iki tane yedi. Bakalım siz beğenecekmisiniz :))
MALZEMELER:
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin(ben tereyağ koydum)
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(yaklaşık 2-2,5 su bardağı(bu açıklama sevgili yirmialtı için:)))
Dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için:
10 çay bardağı su
7 çay bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerinin ceviz hariç hepsini karıştırıp yoğurun. Elinizle bir miktar hamur koparıp yuvarlayın. İçine ceviz içi koyup poğaça şekli verin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Şerbeti önceden hazırlamanız gerekiyor. Çünkü tepsi fırından çıktığında üzerine soğuk şerbet dökülmesi gerekiyor. Ben şerbeti bir gün önceden hazırladım. Unutmayın tepsi sıcak şerbet soğuk olmalı. Malzemelerin çay bardağıyla olduğuna bakmayın. Benim aceleden kocaman yapmış olmama rağmen tam 33 adet tatlı çıktı. Yani baya bereketli.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GERÇEK WAAFFLEE

Bu tarif gerçek bir Belçikalıdan gerçek bir waffle tarifi. Malüm yazda yaklaşırken hem soğuk hem lezzetli bir tarif.
MALZEMELER:
375 gr becel
375 gr tozşeker
500 gr un
4 yumurta(akı-sarısı ayrılacak)
3 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Yumurta sarısı,şeker,vanilya karıştırılır. Üzerine un ve kabartma tozu eklenir. Oda ısısındaki margarin ilave edilip iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta köpürtülmüş yumurta akları yavaş yavaş eklenir. Varsa waffle makinasında yoksa tost makinasında pişirilir. Arzuya göre dondurma,meyve,çikolata sosu vb. süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN!!!!!!!

İRMİK HELVASI

Bu tarifi fotoğraflayalı baya zaman olmuş. Resimlerimin arasında görünce yazmadan geçemedim. Herkesin bir helva tarifi vardır tabi bu da benim irmik helvam. Bakalım beğenecekmisiniz?
MALZEMELER:
2 bardak irmik
1,5 bardak toz şeker(Normalde ölçü 2 bardak ama bana tatlı geldiği için bu kadar koyuyorum)
2 bardak süt yada su yada karışımı
Göz kararı zeytinyağı(hiç ölçmek aklıma gelmemiş)
2 küçük paket şam fıstığı
YAPILIŞI:
Aslında tereyağıyla güzel olur ama biraz daha hafif olması için zeytinyağıyla yapıyorum. Siz damak tadınıza uyan yağı kullanabilirsiniz. Tencereye yağı koyup biraz ısıtın. İçine fıstıkları koyup rengi dönene kadar kavurup bir tabağa alın.İrmiği ekleyin ve kısık ateşte rengi sararıp kokusu değişene kadar iyice kavurun. Osmanlı saraylarında irmik helvası yapılırken irmiğin meyanesinin gelmesi için 45-50 dakika kavururlarmış. Siz sabrınız yettiğince kavurun.Diğer tarafta sütü ve şekeri bir kapta kaynatın. İrmikler kavrulunca kaynattığınız sütü ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp biraz pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları içine atın ve karıştırın. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 20 dakika kadar demlendirip iyice karıştırın ve istediğiniz şekilde servis yapın.
İrmik helvasını suylada yapabilirsiniz ama biraz yavan olur. Sütün tadı ağır geliyorsa yarı yarıya su ve sütü karıştırın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!

MEYVELİ TARTÖLETLER

Dün akşam cevizli tart için hazırladığım hamur kalıba fazla gelince bende küçük meyveli tartölet yapmayı deneyeyim dedim. Aslında meyveli tatlı yapmaktan hep çekinmişimdir. Çünkü meyveler uzun süre dayanmayıp kararacağı için güzel bir görüntü olmaz düşüncesiyle denememiştim bile. Ama geçen gün markette küçük maya paketleri gibi paketlerde tart jölesini görünce hemen aldım. Hem kalan hamur değerlendi hemde ben tart jölesini denemiş oldum. İyiki denemişim
Ben sabırsızlık edip tart için krema hazırlamadım. Yine cevizli tarttan kalan kremaya şeker ekleyip çıptım ve sıkma torbasıyla kalıpların içine sıktım. Tabi küçük tart kalıplarım olmayınca muffin kalıplarını kullandım. O yüzden biraz şekilsiz duruyorlar. Ama tadı gayet güzeldi.
Hazırladığınız tart hamurunu merdaneyle unlu zeminde açın ve yine merdane yardımıyla kalıpların üstüne serip üstünden geçin. Daha sonra hamurları kalıpların içine yerleştirin. Böyle çok kolay oluyor. Hamurların üstünü aliminyum folyoyla örtüp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dakika pişirin. Aliminyum folyoyu alın ve 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
Ben hazırlamadım ama siz yapmak isterseniz orjinal tart kreması tarifi burda.(büyük tart kalıbı için)
MALZEMELER:
6 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 parça tereyağ
3 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye koyup kaynatın ve kaynar kaynamaz ocaktan alıp kapağını kapatarak 10-15 dakika bekletin. Başka bir kasede yumurta sarısı un ve şekeri karıştırın. Sütü unlu karışıma yavaşça ekleyin. Tekrar ocağa koyup krema koyulaşana kadar bir kaç dakika pişirin. Vanilyayı ekleyin iyice karıştırın. Kremayı başka bir kaba aktarıp üzerine tereyağını bir tabaka olacak şekilde gezdirin ki kabuk tutmasın. Soğumaya bırakın.
Soğuyan kalıpların içine kremayı koyun. Üstlerine istediğiniz şekillerde meyvelerle süsleyin. Meyvelerin üstüne hazır tart jölesini döküp iyice soğutup servis yapın. Eğer tart jölesi kullanmıyorsanız meyvelerin üstüne herhangi bir reçeli (özellikle kayısı) biraz sulandırıp sürebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!

CEVİZLİ TART

Bu kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Hele cevizli tatları seviyorsanız vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet.
MALZEMELER:
Hamuru için:
2 adet yumurta
100 gr tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz içi(un haline getirilmiş)
1 çay bardağı bütün ceviz(süslemek için)
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı şekersiz krema
YAPILIŞI:
Unu kaba boşaltın. İçine küp küp doğradığınız tereyağını ekleyin. Elinizin ısısıyla tereyağ erimeye başlayacaktır. Unla tereyağını bulgur görünümü alana kadar karıştırın. Şekeri ve yumurtaları ekleyip hamuru yoğurun. Top haline getirip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Şeker içeriği çok olan hamurların açarken kırılmaması için iyice soğutulması gerekir. Hamurun iyice soğuduğundan emin olduktan sonra unlu tezgahta kalıbınızdan 5 er cm daha geniş olacak şekilde açın. Merdane yardımıyla açtığınız hamuru margarinle yağlanmış kalıba yerleştirip kenarlarındaki fazlalığı kesin. Kesilen hamuru tekrar yoğurup kullanabilirsiniz. Çatalla delikler açın ki çok fazla kabarmasın. Diğer yanda un haline getirilmiş ceviz ve şekeri iyice karıştırın. İçine kremayı ekleyip iç harcını hazırlayın. Hamurun üstüne yayıp düzeltin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ceviz taneleriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!

GALETA UNLU TATLI

Evde çok bayat ekmeğiniz varsa ne yaparsınız. Ya fırında peynirle kızartırsınız,pizza yaparsınız,küp küp doğrayıp kızartır çorbalara katarsınız. Peki ya tatlı yapar mısınız? Yapsanız iyi olur çünkü bu tatlı inanılmaz hafif ve lezzetli oluyor.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
4 çay bardağı ılık süt
2 çay bardağı toz şeker
Kreması için:
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
2,5 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvıyağı ekleyin. Hindistan cevizi, galeta unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.Diğer tarafta ılık süt ve tozşekeri iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün. Krema için malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının üzerine döküp spatulayla düzeltin. Donması için uzdolabında 1saat bekletin. İstediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Not:Evdeki bayat ekmekleri doğrayıp fırında biraz kızartıp rondodan geçirin kendi galeta ununuzu yapın. Bu şekilde bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz. Köfte yaparkende kullanabilirsiniz. Hatta içine baharat ,tuz ve birazda kırılmış mısır cipsi koyup pane harcı olarak da kullanabilirsiniz.
Bu tarif sofra dergisinin bu ayki sayısından. Yapmaya karar vermiştim ama sağolsun iş arkadaşım Perihan hafta sonu yapıp birde resmini çekmiş.Çok teşekkür ediyorum ellerine sağlık!!!
AFİYET OLSUN!!!!