Wednesday, October 10, 2007

GALETA UNLU TATLI

Evde çok bayat ekmeğiniz varsa ne yaparsınız. Ya fırında peynirle kızartırsınız,pizza yaparsınız,küp küp doğrayıp kızartır çorbalara katarsınız. Peki ya tatlı yapar mısınız? Yapsanız iyi olur çünkü bu tatlı inanılmaz hafif ve lezzetli oluyor.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
4 çay bardağı ılık süt
2 çay bardağı toz şeker
Kreması için:
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
2,5 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvıyağı ekleyin. Hindistan cevizi, galeta unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.Diğer tarafta ılık süt ve tozşekeri iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün. Krema için malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının üzerine döküp spatulayla düzeltin. Donması için uzdolabında 1saat bekletin. İstediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Not:Evdeki bayat ekmekleri doğrayıp fırında biraz kızartıp rondodan geçirin kendi galeta ununuzu yapın. Bu şekilde bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz. Köfte yaparkende kullanabilirsiniz. Hatta içine baharat ,tuz ve birazda kırılmış mısır cipsi koyup pane harcı olarak da kullanabilirsiniz.
Bu tarif sofra dergisinin bu ayki sayısından. Yapmaya karar vermiştim ama sağolsun iş arkadaşım Perihan hafta sonu yapıp birde resmini çekmiş.Çok teşekkür ediyorum ellerine sağlık!!!
AFİYET OLSUN!!!!

No comments: