Tuesday, October 9, 2007

PORTAKALLI KEK

MALZEMELER:
125gr tereyağ
1+1/3 su bardağı şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
2 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Bir kabın içine yumurtaları,oda ısısında beklemiş margarini ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Bir süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.En son portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.Kaşıkla karıştırın ki portakal kabuğunun acısı çıkmasın.Margarinle yağladınız kek kalıbına döküp 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.Üzerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.Bu arada malzemesi çok olmadığı için küçük bir kek oluyor.O yüzden 20 cm lik ufak bir kalıba yada tepsiye dökebilirsiniz.
NOT:İsterseniz kekin üzerine çikolata sosu hazırlayabilirsiniz.Bunun için
50 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
Tüm malzemeleri bir kaba koyup benmari usulü karıştırarak pişirin.Sıcak olarak keke döküp servis yapabilirsiniz.artarsa çocuklarınız için ev yapımı tamamen sağlıklı bir çikolata olur.

AFİYET OLSUN!!!!!!!!

No comments: