Tuesday, October 9, 2007

MISIR NASIL AYIKLANIR


Şimdi siz bu yazıyı okuyunca aman canım mısırın ayıklanmasıda anlatılırmı diyeceksiniz. Ama bence anlatılır. Çünkü ben bu yolu bulana kadar çok sinir oluyordum mısır ayıklamaya. Hele sizde benim gibi her sene 15-20 tane mısırı dondurucuya kaldırıyorsanız neler cektiğimi çok iyi anlarsınız.
Bunun için önce mısırları temizleyip düdüklü tencerede tuz koymadan haşlayın. Tuz mısırı sertleştiriyor ve pişme süresini uzatıyor. Ama isterseniz biraz şeker koyabilirsiniz. Mısırın kabuklarınıda üstünü kaplayacak şekilde koyarsanız daha lezzetli olur. Düdüklü tencerede 20-30 dakika haşlamanız yeterli. Daha sonra soğuyan mısırları ayıklayabilirsiniz. Bunun için derince bir kap alın ve ortasına daha küçük bir kabı ters çevirerek yerleştirin. Daha sonra mısırı bıçakla tanelerinden ayırın. Koçanına iyice yaklaşın ki ziyan olmasın. Bu şekilde 15 tane mısırı temizleyip poşetlemek yarım saat bile almıyor. Tanelerini ayırdığınız mısırları poşetleyin ve pipetle havasını çekip kapatın. Dondurucudan çıkarıp çözdürdükten sonra istediğiniz yerde kullanın. 1 yıla kadar dondurucuda saklayabilirsiniz. Hatta sizde mısırı sade yemeği sevenlerdenseniz dondurucudan çıkarıp biraz sıcak suda kaynatıp yeni pişmiş gibi sıcak sıcak yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments: