
MALZEMELER:
Yarım paket arpa şehriye
Arzuya göre kuşbaşı et
2 kaşık tereyağ
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
Sıcak su
YAPILIŞI:
Kuşbaşı etler biraz daha küçültülüp tencereye alınır kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.Tereyağ ve zeytinyağı tencereye konur içine şehriyeler eklenip iyice kavrulur. Salça eklenir. Etler ilave edilip karıştırılır. Üstünü örtecek kadar sıcak su konur ve tuz atılıp kapak kapatılır. Suyunu çekince üstüne kağıt havlu konup 20 dakika kadar demlendirilir. Yanlız başına ana yemek olarak servis edilebilecek kadar lezzetli bir pilav olur.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment