

350 gr makarna
2 kaşık zeytinyağ
2 kaşık un
1-1,5 su bardağı süt
İstediğiniz kadar beyaz peynir
İstediğiniz kadar kaşar peyniri
Arzuya göre sosis-salam
2 adet yumurta
Karabiber,tuz
YAPILIŞI:
İlk önce makarnayı haşlayıp suyunu süzün.Soğuk suyla iyice yıkayıp bir kenara koyun.Başka bir tencereye zeytinyağı ve unu koyup un kokusu çıkana kadar kavurun üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave edip beşamel sos yapın.Akışkan kıvamda bir sos olmalı süt yeterli gelmesze ilave ederek sosun kıvamını ayarlayabilirsiniz.Ocağı kapatıp içine tuz,karabiber ve ufaladığınız peynirleri koyun.Beyaz peynir koymak zorunda değilsiniz benim oğlum hiç peynir yemediği için bolca ezine peyniri koyuyorum içinde anlamadan yiyiyor.Daha sonra sosisleri doğrayıp makarnalara ekleyin.Yumurtaları ayrı bir kapta karıştırıp makarnaya döküp karıştırın.Hazırladığınız sosuda ekleyin iyice karıştırıp bolca margarinle yağladığınız kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30-35 dakika kadar yani sos katılaşıp dışı kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!
AFİYET OLSUN!!!!!!!
No comments:
Post a Comment