Tuesday, October 9, 2007

ŞEKERLİ KURABİYE

Bu kurabiyenin tarifi benim çok sevdiğim bir insana ait.Rahmetli amcamın son yadigarı Behice yengem.Babamın sülalesinde son yıllardır bir yaprak dökümü yaşandı ve büyüğümüz diyebileceğimiz sayılı insan kaldı.Bu sonbahar rüzgarıyla dağılan sülalemizde en son 5 ay öncede annemi kaybettim.O yüzden allahım Behice yengeme bari uzun ömürler versin onu başımızdan eksik etmesin diyorum ve sizide daha fazla duygusallaştırmadan geçiyorum tarife.
MALZEMELER:
3 bardak un
Yarım paket margarin(oda ısısında)
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1,5 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI:
3 bardak una oda ısısında beklettiğiniz margarini katıp karıştırın un bulgur gibi olacak.Bir çukur açıp içine toz şeker ve sıvı yağı ekleyin.Yumurtayı bir kaba kırıp beyazından biraz ayırın.Karbonatı ve yoğurdu da ekleyip yavaş yavaş yoğurun.Margarin elinizin ısısıyla eridikçe yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.Tepsiyi unlayın hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın top şeklini almasını sağlayın çünkü daha sonra fırında yayılacağı için çok yaygın bir şekil vermeyin.Yuvarladığınız hamurları önce yumurta akına sonra toz şekere batırıp tepsiye dizin.180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Afiyet olsun.
NOT:Bu ölçülerle tam 16 adet kurabiye çıkıyor.Dışı çıtır çıtır ama içi yumuşacık ağızda dağılan bir kurabiye olmalı.
AFİYET OLSUN!!!!!!

No comments: