MALZEMELER:
Çoook kalın pırasa:))
1 su bardağı pirinç
2 adet kurusoğan
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı salça+1 kaşık suyu için
Tuz
Nane
Karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle kurusoğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tabi kesme şekeride ekleyin. İçine pirinci koyup kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Bir su bardağından iki parmak eksik sıcak su koyun ve pişmeye bırakın. Yine az pişmiş pirinçler olacak ki sararken de pişecek. Pişince baharatlarını ekleyip demlenmeye bırakın. Pırasanın beyaz kalın kısımlarından birbuçuk karışlık parçalar kesin. Bıçakla boyuna kesikler atıp iç içe olan pırasalları tek tek açın. Sıcak su koyduğunuz tencerede biraz yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin ki pişmesi dursun ve iyice yumuşamasın. Hazırladığınız içten küçük bir parça alıp kenarına koyun ve pırasayı üçgen şeklinde katlayın. Sürekli köşelerini üçgen katlayarak muska böreği gibi sarın. Tencereye dizip üstüne bir tabak kapatın. Bir kaşık salçayı su ile açın ve tencereye dökün. Kısık ateşte kontrol ederek pişirin.
NOT: Haşlanan pırasanın içinde beyaz yapışkan bir tabaka oluşuyor. Sararken onları elinizle temizleyin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
NOT: Haşlanan pırasanın içinde beyaz yapışkan bir tabaka oluşuyor. Sararken onları elinizle temizleyin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!