Tuesday, October 2, 2007

PORTAKAL ŞURUBU

Çocuğum olduktan sonra bendeki sağlıklı beslenme takıntısı hat safhalara ulaştı. Oğlum beş yaşında ve ben beş yıldır hazır ambalajlı caf caflı şeylerden onu korumak için büyük bir çaba içindeyim. Allahtan değişik bir çocukta zararlı denen şeyi almak için ısrar etmiyor. Sağlıklı yiyecek içeceklerin başında da meyve suları geliyor bence. Ben oğluma gazlı içecekler,kolalar,maden suları vermiyorum. Onun yerine elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. En azından gözümle görüp içeriğini ve temizliğini bildiğim şeyleri yedirip içirmenin verdiği rahatlık var. Portakalında bitmek üzere olduğu şu günlerde bu konsantre baya işe yarar diye düşündüm. Oğlum portakal suyunu sevmiyor ama bunu çok sevdi. Siz de deneyin belki seversiniz.
MALZEMELER:
5-6 adet büyük portakal
750 gr toz şeker
3 adet limon suyu
2-3 bardak su
YAPILIŞI:
Portakalları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. İçini küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Şekeri ilave edip elinizle iyice yoğurun. Püre gibi olmasını sağlayın. Limon suyunu ekleyin. Biraz daha yoğurun. Suyuda ekleyip karıştırın. Tel süzgeçten veya tülbentten süzüp cam bir kaba doldurup buzdolabına kaldırın. Kullanacağınız zaman bardaklara biraz bu konsantreden koyun ve üzerini suyla tamamlayın.
Küçük bir öneri: Yaptığınız her türlü içeceğin bir kısmını buz kalıplarına döküp dondurun. Sonra çıkarıp buzdolabı poşetine koyup saklayın. Yazın buz gibi meyve suyu içmek istediğinizde o meyve suyunun buzunu içine koyarsanız normal buz gibi çözünüp içeceği sulandırmaz ve tadı da bozulmaz. İsterseniz dondururken içine meyve parçalarıda koyabilirsiniz. Buzun içinde çok güzel görüntüler ortaya çıkacaktır. Eğer limonata yapıyorsanız buz kalıplarının içine taze nane yaprağı koyarak dondurun. Görüntüsü çok güzel oluyor..
AFİYET OLSUN!!!!!!!!

SİZE SALEP YAPTIM

Baktım tarçınlı kek orda boynu bükük kalmış. Bende yanına şöyle güzel bir salep yapayım dedim. Buyrun buyrun çekinmeyin alın bu orjinal salepppp.
Ben salebi çok severim. Hep orjinal tadını merak ederdim. İyiki de denemişim. Bu ne demek oluyor. Bir daha piyasada satılan sadece adı salep olan tozlar alınmayacak. Sağlıklı yaşam mücadelemizde kendi içeceğimizi kendimiz yapmaya devam edeceğiz.
Normalde tarifte 1 lt süt için 10 gr salep yazıyordu. Ben zaten 10 gr aldığım salebi riske atamadım. Ortalama bir nescafe fincanına yarım tatlı kaşığı salep,3 tatlı kaşığı şeker koydum. Üstüne süt ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirdim. Şekerli şeyleri çok sevmem o yüzden bana tatlı bile geldi. Bu arada çok değişik bir aroması vardı ama güzeldi.
Gerçek salep pahalı derlerdi ama bu kadarını tahmin etmemiştim. Markette reyon görevlisi arkadaşa ben 100 gr salep istiyorum dediğimde yüzüme tuhaf tuhaf bakıp eminmisiniz dedi. Niye ki dedim. Meğer kilosu 200 ytl imiş. O zaman ben 10 gr alayım yeter dedim mecburen. Eee şimdi nolacak markete her gidişimizde 10 gr 10 gr salep alınacak.
AFİYET OLSUN!!!!!!

GÜL ŞURUBU

Ben bu ara taktım güllere. Ama iyide ettim. Eğer sizde sıcak yaz günlerinde değişik bir aroma arıyorsanız deneyin. Buz gibi ferahlığını sizde yaşayın:))
MALZEMELER:
8-10 adet kokulu kırmızı gül
1,5 bardak şeker
1 adet limon suyu
5 bardak su
YAPILIŞI:
Gülleri iyice yıkayıp temizleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine toz şekeri döküp elinizle iyice ovalayın. Gül yaprakları küçük parçalara ayrılıp rengini verene kadar devam edin. Limon suyunu ekleyin. İyice yoğurun. Beş bardak suyuda ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Kapağını kapatıp 4-5 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra bir tülbent yada sık bir süzgeçten geçirip soğuk soğuk servis yapın. Buz kalıplarına birer gül yaprağı koyarak hazırlayacağınız buzlarla dekoratif bir görüntü elde edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

ŞEFTALİLİ İCE TEA

Ben bir soğuk çay delisiyim. Hiçbir gazlı içecek tüketmem. Onların yerine su ile yaşarım daha iyi. İçinde zararlı bir katkı maddesi okumadığım için eve sık sık hazır ice tea alıyordum. Taki oğlumda ice tea içmeye ve Ender Saraç tv de bu tarifi verene kadar. İce tea yaparken önemli olan çayın demlenmesini istediğin kıvama gelince hemen durdurmak. Bunun içinde bolca buz bulundurmanız gerekiyor.
MALZEMELER:
1 adet demlik poşeti çay
Bolca buz ve yetecek kadar su(toplamda 2 lt lik sürahiye göre olacak)
1 adet şeftali
2-3 tane taze nane yaprağı
Arzu ettiğiniz kadar şeker ya da bal(ben az şekerli sevdiğim için 2 yemek kaşığı koyuyorum)
1 adet limon
YAPILIŞI:
Çayı sıcak suyun içine atıp demlenmesi için bırakın. Bunu cam demlik yada sürahide yaparsanız dem istediğiniz renge geldiğinde görmeniz daha kolay olur. Dem istediğiniz kıvama geldiğinde bolca buz koyduğunuz sürahiye demi süzün ki demlenmesi dursun ve çay acılaşmasın. Rengin açık olması gerekiyor. Daha sonra üstüne biraz su ekleyin. Şeftaliyi kabuklarını soyup rendeleyin ve ekleyin. Taze naneyi parçalayıp atın. İstediğiniz kadar toz şeker ekleyin. Limonu sıkın ve kabuklarınıda içine atın. Soğuması için dolaba kaldırın. Biraz bu şekilde bekledikten sonra ince bir tülbentten süzün. İyice soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

LİMONLU YAZ İÇECEĞİ

Buda etkinlik için uydurduğum bir tarif. Ama çok lezzetli oldu ve yayınlamadan geçemedim.
MALZEMELER:
Bir bardak için
1 şişe maden suyu
1 top vanilyalı dondurma
Limon suyu(arzuya göre)
Toz şeker yada bal(arzuya göre)
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri ve bolca buzu blendıra koyup çalıştırın. İyice köpürünce tamamdır. Buyrun size sağlıklı bir içecek. He he nasıl uydurmuşum ama:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!

LİMONLU ICE TEA


Buda etkinlik için ikinci tarifim. Daha önce yoğurtland da gördüğüm güneş çayından esinlenerek yaptım ilk defa ve çok hoşuma gitti. Artık şeftalili ice tea yide bu şekilde yapıyorum. Hem buz olmadığı zamanda kolaylık oluyor.
MALZEMELER:
1 adet poşet çay
2 lt su
1 adet limon
Arzuya göre toz şeker
YAPILIŞI:

2 lt'lik cam bir sürahiye suyu koyun içine poşet çayı atıp ağzını streç filmle iyice sarın. Balkona yada bahçeye güneşin altına bırakın. Yavaş yavaş çay demlenmeye başlıyor. Hava çok güneşliyse 1 saatte bile oluyor. Ama güneş yoksa 4-5 saat bile bekletseniz tadı acılaşmıyor. Rengi istediğiniz kıvama gelince içine limon suyu ve şeker ekleyip iyice karıştırın. Partiküller varsa süzebilirsiniz. Dolaba koyun ve iyice soyunca bol buzla servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

LİMONATA

Bu tarif portakal ağacı forumdan Gülseher hanıma ait. Geçen senelerde baya ortalığı sallamış çoook övgüler almıştı. Bende bilmeyenler öğrensin,bilenler yeniden hatırlasın diye önce bu tarifi yaptım. Oğlum çok seviyor,birgünde 1 lt içtiği bile oluyor. Bende çok mutlu oluyorum. Gülseher hanımın tarifi 5 limon üzerindendi. Beş limondan beş lt limonata yapılıyordu. Ben 1 limon için uyarladığım şekliyle yazıyorum. Siz isterseniz sayıyı arttırırsınız.
MALZEMELER:
1 adet limon
1 lt soğuk su
2-3 adet taze nane yaprağı
2-3 kaşık toz şeker(damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Limonu iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın. Rendelediğiniz kabuklara ince doğranmış taze naneyi ve 2 kaşık toz şekeri ekleyip havanda iyice ezin. Limonataya pastanede yapılanlar gibi renk vermesi için bu işlem gerekiyor. Üstüne soğuk su ve arzuya göre toz şeker ekleyin. Limon suyunuda ekleyip dolapta biraz bekletin. İyice süzüp şişeye doldurup dolaba kaldırın. İyice soğuyunca taze nane yapraklarıyla süsleyip sevis edin. İsterseniz bir kısmını buz kalıplarına döküp içine nane yaprağı koyup dondurun. Ama bunun için kaynamış soğumuş su ile yapmanız gerekiyor. Böylece buzlar daha kristal ve güzel görünüyor. Bu buzlarla limonatayı servis edin. Çok daha güzel görünüyor.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANNE POĞAÇASI BUNLAR

Bu poğaçalar rahmetli annemin tarifi.Benim annem bu dünyadaki en marifetli kadın olmuştur herzaman gözümde.O yüzden elimde kaldığı kadarıyla onun tarifleride yayınlayacağım burda.Bu poğaçalar inanılmaz güzel puf puf yumuşacık poğaçalar.Çocuğunuz okuldan geldiğinde ona sürpriz yapmak istemez misiniz?O zaman hadi mutfağa
Normalde hamuru hep kendim mayalarım.Ekmek makinemi aldıktan sonra birkaç hamur mayalama denemem oldu ama malzemeleri makinenin ölçülerine uyduramayınca çok cıvık hamurlarım oldu ve poğaçadan başka şeyler yapılarak kullanılmak zorunda kaldı.Dün akşam eve gelince son bir deneme yapmak istedim.Zaten bekleyecek vaktim yoktu.Bu sefer hamuru elimde yoğurup sadece mayalanması için makineye koydum.Ben yemek yaparken makine hamuru mayaladı ve işte sonuç karşınızda.Hatta hamur makinenin camına dayanınca hazneyi çıkarmak zorunda kaldım ama o mayalanmaya devam etti.Gelelim tarife...
MALZEMELER:
5-6 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 yumurta(sarısı üstüne sürülecek)
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
İÇ MALZEMELERİ:
Beyaz peynir
Maydonoz
YAPILIŞI:
Yaş maya bir kapta ılık su yada sütle eritilir.Yoğurma kabına un,yoğurt,sıvıyağ,yumurtanın akı konur.Unun bir köşesine şeker serpilir.Diğer köşeye tuz dökülür.Ortası havuz şeklinde açılıp eritilmiş maya eklenir ve yoğurulur.Üstü örtülerek sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır.Eviniz sıcak değilse fırını 60 dereceye getirip 1 saatte mayalandırabilirsiniz.Mayalanan hamurdan parçalar koparılarak peynir ve maydonozdan yapılan iç konularak poğaça şekli verilir.Soğuk fırına konularak 200-220 derecede 20-25 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
NOT:Eğer mayalı hamur yaparken toz maya kullanıyorsanız şeker ekleyebilirsiniz.Ama instant maya yada yaş maya kullanıyorsanız kesinlikle maya ile şekerin bir birine değmesini engelleyin aksi takdirde bu kadar kabarmazlar.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!

SU BÖREĞİ

Evet ben yaptım. Ömrümde ilk kez su böreği yaptım. Hem yaptım hemde hayıflandım. Nasıl gözümde büyütmüşüm meğer ne kadar kolaymış diye. Çünkü ben su böreğini çoooookkk severim. Hatta abarttım ve hem kıymalı hemde peynirli yaptım. Bu tarif iş yerindeki arkadaşım Sebahat hanım'dan. O da bir arkadaşından almış. İkisinede çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok güzel bir tarifti. Bu arada benim yüzümden iş yerindeki arkadaşım yakında yüz kilo olacak

MALZEMELER:
10 yumurta
2 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 5-6 bardak)
Su
İÇ MALZEMESİ:
Peynir+Maydonoz
Kıyma+soğan+karabiber
ARASINA SÜRMEK İÇİN:100 gr tereyağı+250 cc sıvıyağ

YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini koyup kaba yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Bayağı sert kıvamlı bir hamur olacak. Yoğurduğunuz hamuru 8 parçaya bölüp üzerini örtüp dinlendirin. Dinlenen hamurları 1-2 mm kalınlığında açın. Eğer yanlız başınıza yapıyorsanız bütün hamurları açıp aralarına kağıt koyarak bekletin. Daha sonra pişirmek kolay oluyor çünkü. Büyükçe bir tencereye su,bolca tuz ve 1-2 kaşık sıvı yağ koyup kaynatın. Açtığınız hamurları sırayla tencereye atın ve kabarıp şişene kadar pişirin. Açtığınız yufkalardan ikisini pişirmeden ayırın. Pişmeyen yufkanın birini yağladığınız tepsiye serin. Üzerine hazırladığınız yağlı karışımdan sürün. Sonra 3 yufkayı sırası ile kaynayan suda haşlayın hemen soğuk suya alın. Akan su altında olursa daha iyi olur. Suyunu elinizle sıyırıp tepsiye yerleştirin. Her katın arasına yağlı karışımı dökün. 4 adet yufkadan sonra hazırladığınız harcı koyun. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Son yufkayı pişirmeden üstüne serin. Kalan yağı da üstüne döküp ısıttığınız fırına sürün. 220 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Altı kızarmamışsa tepsiyi başka tepsi yardımıyla alt üst edip altınıda kızartın. Aslında orjinal su böreği ocak üstünde kızartılırmış ama böyleside gayet güzeldi.
Bunlar kıymalılar....
Bunlarda peynirliler....
AFİYET OLSUN!!!!!!!!

GÜM GÜM

Bu tarif görümcemin kayınvalidesi Maksude ablaya ait. Bodrum'a gittiğimizde yapmıştı adı çok hoşuma gittiği için hemen tarifini aldım.
MALZEMELER:
Un
Tuz
Maya
Çekilmiş haşhaş
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bana tarif ölçüsüz verildiği için sadece malzemelerin adını yazdım. İlk önce un,su,tuz,maya karıştırılarak krep hamuru gibi akışkan bir hamur hazırlayın. Çekilmiş haşhaşı sıvıyağla ezerek eritin. Hazırladığınız hamurdan iki kepçe dolusunu yağladığınız teflon tavaya dökün. Üzerine haşhaş serpin. Sıvıyağ ile dağıtın. Kaşıkla haşhaşların üstüne bastırın ki diğer tarafı kızartırken yanmasın. İki tarafını da iyice kızartıp peçete koyduğunuz tabağa alın. Yanında domates,salata,peynir çok güzel oluyor. Tam beş çayına göre bir tarif.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Bu tarif http://yenitadlar.blogcu.com dan. Orada bayatlamayan düğüm poğaça diye geçiyordu. Ben normal poğaça şekli verip yaptım. Aslında poğaça uzmanlık alanımdır ama bayatlamayan yazısını görünce hemen denedim. İnanılmaz puf puf olmuşlardı. Sanki hazır satılan açmalara benziyor tadı. Ve gerçekten 3. gün olmasına rağmen bayatlamadı. Yani bu tarif test edildi onaylandı:)) Orjinal tarife yenitadlardan ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:
1su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
Tuz
Un
YAPILISI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. (Tam ölçmedim ama 2,5 su bardağı kadar un aldı galiba. Bu malzemedende 25 tane poğaça çıktı.). Hamuru mayalandırın. İçine istediğiniz harcı koyup poğaça şekli verin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!

ISPANAKLI BÖREK

Bana göre ıspanaklı börek her zaman çiğ ıspanağın tuzla ovulup beyaz peynirle karıştırılmasıyla yapılan börektir. Kesinlikle başka bir ıspanaklı harç düşünemem. Ama herkes ıspanaklı kıymalı harcın çok güzel olduğunu söyleyince bende denemeden duramadım. Kesinlikle çok güzeldi ama yinede peynirlinin yerini tutamadı:))
MALZEMELER:
5 adet yufka
1 kg ıspanak
200 gr kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Susam yada çörekotu
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Tuz ve karabiberi ekleyin. Yıkayıp kuruttuğunuz ıspanaklarıda ekleyip çok az yumuşayana kadar pişirin. İç harcı soğumaya bırakın ki yufkaları yırtmasın.Yufkaları üst üste serin. İçi beş parçaya bölün. Her yufkanın üstüne sıvıyağ gezdirip iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Tepsiye bir biri ardına yerleştirin. Kalan sıvı yağı,yoğurdu ve yumurtayı karıştırıp böreğin üstüne sürün. Susam yada çörek otu döküp süsleyin.200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!

ÇİĞBÖREK

Bir Eskişehir'li olarak belkide ilk yayınlamam gereken tarif olmalıydı çiğbörek. Ama bir türlü yapmaya fırsat bulamamıştım. Eşim geçen hafta Eskişehir'e gitmişti. Tabi orda çiğbörek yediğini duyunca rüyalarıma girdi. Hemen işten gelip ilk iş hamur yoğurdum. Sanki yıllardır yemiyormuşum gibi öyle tatlı geldi ki anlatamam.
Asıl adı şığbörekmiş. Bol kızgın yağda kızartılırken hamurun çıkardığı sesten dolayı bu adı almış. Zaman içinde halk arasında yuvarlanarak çiğbörek adını almış. Eskişehir'de özellikle tatarlar yapar ama tadını bilmeyen ve bencede sevmeyen yoktur. Size tavsiye Eskişehir'e giderseniz mutlaka Papağan Çiğbörek Salonu'na uğramanız:)) O zaman niye bu kadar ballandıra ballandıra anlattığımı da anlarsınız.
MALZEMELER:
Hamuru için
Un
Su
Tuz
İç harcı için
Kıyma
Soğan
Tuz
Karabiber
1 bardak su
YAPILIŞI:
Un,su ve tuzu bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Cevizden biraz büyük bezelere ayırıp yuvarlayın. Üstüne bez örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin. Diğer taraftan soğanı rendeleyin. Kıymayı,soğanı,tuzu ve karabiberi karıştırın. İçine yavaş yavaş su ilave edin. Çiğ böreğin en büyük özelliğidir. Bu su sayesinde içindeki kıyma sulu ve yumuşacık olur. Su ekleyip kıymayı iyice karıştırın. Kıymanın yağı kaşığın arkasında toplanmaya başlayınca içi hazırdır. Dinlendirdiğiniz hamurları tabak büyüklüğünde açın. Kıymalı harcı sürekli karıştırıp suyunu çekmişse ilave edin. Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harcı yayın diğer yarısını üstüne kapatıp rulet yada bir tabak yardımıyla kenarlarını düzeltin. Bol kızgın yağa atıp kızartın. Yanınada şöyle güzel bir ayran yapın:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BUZLUK BÖREĞİ

Bu börek yıllardır yapıp dondurucuda acil gelen misafirler için sakladığım bir börek. İçine özellikle ezine peyniri koymanızı tavsiye ederim. İnanılmaz lezzetli oluyor.
MALZEMELER:
1 kilo yufka
Arasına sürmek için erimiş tereyağ
İçi için ezine peyniri
Üstüne sürmek için yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Bir adet yufkayı tezgaha açın ve içine eritilmiş tereyağı sürüp ortadan ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı dört eşit parçaya bölüp İç harcını koyun ve sigara böreği gibi sarın. Sardığınız börekleri su dolu kaba daldırıp çıkarın ve fazla suyunu sıkın. Tepsiye dizerek dondurucuya kaldırın. İyice donunca eğer hemen kullanmayacaksanız buzdolabı poşetlerine koyup hava almadan uzun süre saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman dondurucudan çıkarıp hiç çözünmeden üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 220 derecede kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

TAVA BÖREĞİ


Bu herkesin bildiği bir tarif olan tava böreği. Zor zamanların kurtarıcısı. İşten yorgun argın geldiğinizde ne yapacağınızı düşünürken biden aklınıza gelen müthiş lezzet. Geçen hafta görümcemler varken sabah kahvaltıya börek yapmak için erkenden kalktım. Yufka paketini bir açtım.... O da ne. Yufkalar birbirine yapışmış ayrılmıyor. Sadece bir tanesi sağlam çıktı. Bana göre misafir kahvaltısıda böreksiz keksiz pizzasız olmamalıdır. Napayım diye düşünürken tava böreği yapmak geldi aklıma. Denemediyseniz mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor.
MALZEMELER:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Beyaz peynir
Maydonoz
Tuz
YAPILIŞI:
Yufkanın bir tanesini biraz zeytinyağı sürdüğünüz tavaya serin. Kalan yufkaları elinizle parçalayın bir kaba koyun. Üstüne tuz,zeytinyağı,süt ekleyip karıştırın. Bu karışımı ikiye bölün yarısını tavaya yerleştirin. Üstüne ezilmiş peynir ve maydonoz koyup kalan yarıyı üstüne koyun. Tavadan sarkan yufkayı katlayarak tavanın üstünü kaplayın. Tavaya bir kapak kapatıp kısık ateşte iyice kızartın. Bir tabak yada tepsi yardımıyla ters çevirip her iki yanınıda iyice kızartın. Dilimleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!