
MALZEMELER:
1 adet limon
1 lt soğuk su
2-3 adet taze nane yaprağı
2-3 kaşık toz şeker(damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Limonu iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın. Rendelediğiniz kabuklara ince doğranmış taze naneyi ve 2 kaşık toz şekeri ekleyip havanda iyice ezin. Limonataya pastanede yapılanlar gibi renk vermesi için bu işlem gerekiyor. Üstüne soğuk su ve arzuya göre toz şeker ekleyin. Limon suyunuda ekleyip dolapta biraz bekletin. İyice süzüp şişeye doldurup dolaba kaldırın. İyice soğuyunca taze nane yapraklarıyla süsleyip sevis edin. İsterseniz bir kısmını buz kalıplarına döküp içine nane yaprağı koyup dondurun. Ama bunun için kaynamış soğumuş su ile yapmanız gerekiyor. Böylece buzlar daha kristal ve güzel görünüyor. Bu buzlarla limonatayı servis edin. Çok daha güzel görünüyor.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment