Tuesday, October 2, 2007

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Bu tarif http://yenitadlar.blogcu.com dan. Orada bayatlamayan düğüm poğaça diye geçiyordu. Ben normal poğaça şekli verip yaptım. Aslında poğaça uzmanlık alanımdır ama bayatlamayan yazısını görünce hemen denedim. İnanılmaz puf puf olmuşlardı. Sanki hazır satılan açmalara benziyor tadı. Ve gerçekten 3. gün olmasına rağmen bayatlamadı. Yani bu tarif test edildi onaylandı:)) Orjinal tarife yenitadlardan ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:
1su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
Tuz
Un
YAPILISI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. (Tam ölçmedim ama 2,5 su bardağı kadar un aldı galiba. Bu malzemedende 25 tane poğaça çıktı.). Hamuru mayalandırın. İçine istediğiniz harcı koyup poğaça şekli verin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!

No comments: