Thursday, November 8, 2007

KREMALI MUFFİN

Siz şimdi bu resmi görünce hani krema diyeceksiniz ama vallahi kremalı. Nerdemi kreması tabiki içinde:)))) Geçen hafta sonu abimi ziyarete gidecektik. Abim yanlız başına yaşamak için inat eden engelli bir insan. Hamur işlerinide çok sever ama tabi tek elle yapamaz garibim:(( Bende ona her gidişimde çeşit çeşit kekler börekler götürür,bir öğünlük poşetlerle dondurucuya doldururum ki,canı istediğinde çıkarıp yiyeceği hazır birşeyler olsun....Geçen haftada bütün cumartesi akşama kadar yemek yaptım. Birkaç çeşit kek yaptım. En son bu muffinleri yapmaya başladım. Birde baktım evde süt kalmamış. O anda dolapta bekleyen kremayı gördüm. Bir kutu kremayı keke koyup bir su bardağı sıvıyağı da tariften çıkardım. Ama sonuç puf puf çok güzel kekler olmuştu. Bende yayınlamadan geçemedim:)))
MALZEMELER:(12 adet muffin için)
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları toz şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra içine krema ve sıvıyağı ekleyip yeniden çırpın. Kabartma tozu,vanilya,kakao ve unu bir kapta karıştırın ve karışıma eleyerek ekleyin. En son cevizi ilave edip karıştırın. Muffin kalıplarına kağıtları yerleştirin. Yarısını geçecek kadar kek karışımdan koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdanla kontrol ederek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Not:Ben normal kek hamurundan çok az daha sıvı bir hamur yaptım o yüzden çoook yumuşak olmuşlardı. Siz o kadar yumuşak kekten hoşlanmıyorsanız un miktarını yarım bardak kadar arttırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!