Sunday, March 16, 2008

TRUFF VE ETKİNLİK 19

Bunlar benim acemi trufflarım. Dondurucuda uzun zamandır bekleyen cevizli kekimi değerlendirme projem aslında:))) Uzun zamandır pdçse ne katılmaya fırsat bulamıyorum. Bundan öncede davet eden arkadaşlarım oldu ama malesef ben yoğunluktan katılamadım:(( Bu sefer bari katılayım istiyorum. O yüzden bu trufflar porselen demlik çay saati etkinliği 19 in ev sahibesi http://yemekguncesi.blogcu.com/ için. Bu trufflaarın tam bir tarifi yok aslında. Yani içine ne isterseniz koyabilirsiniz. Ben sade yaptım,dışını çikolata ile kaplamak yerine kakaoya buladım. Siz hayal gücünüzü kullanın....
MALZEMELER:
1 ölçü krema
1 ölçü bitter çikolata(ben elit bitter kuvertür kullandım)
Ufalanmış kek parçaları
Bulamak için kakao
YAPILIŞI:
Keki bir gece önceden açıkta bırakıp bayatlamasını sağlayın. Ertesi gün elinizle ufalayın. Kremayı ocağa koyarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Ocağı kapatıp çikolatayı ekleyin. Karıştırarak erimesini sağlayın. Biraz soğuyunca ufaladığınız kek parçaları ile karıştırın. Üstünü örterek bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir kaba kakoyu dökün ve yuvarladığınız topları içine atıp ileri geri sallayarak kakaoya bulanmasını sağlayın. Küçük truff kağıtları ile servis yapabilirsiniz. Ben bu kağıtları daha yeni alabildiğim için resimde yoklar:)) Servise kadar buzdolabında bekletmeyi unutmayın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!