Monday, January 28, 2008

BÖRÜLCE PİYAZI

Börülce benim çok severek yediğim bir lezzet. Tazesini o kadar çok sevmiyorum ama kurusu barbunyayı çağrıştırdığı için olsa gerek çoook severim. Piyazıda ayrı bir güzel oluyor. Evde varsa kırmızı biberde çok yakışıyor üstelik görüntüsüde daha güzel oluyor.
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru börülce(ben ofis marka kullanıyorum)
1 adet kuru soğan
1 adet salatalık
Kırmızı etli biber(isteğe göre)
Kırmızı pul biber
Tuz
Limon suyu
Zeytinyağı
Maydonoz
YAPILIŞI:
Börülceyi akşamdan ıslatmaya gerek kalmıyor. İyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun ve 15-20 dakika pişirin. Aman dikkat edin hemen dağılıyor. Piştikten sonra suyunu süzüp kenara alın. Soğanı piyazlık doğrayın ve tuzla ovup iyice yıkayın ve süzdürün. Salatalığı küçük küçük doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alın. İçine zeytinyağı,limon ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Maydonozla süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!