Thursday, April 24, 2008

AÇMA BÖREK TADINDA MİLFÖY BÖREĞİ!!!!!!!

Biliyorum uzun zaman oldu yeni tarif yayınlamayalı...Ama nedendir bilmem bu aralar elim hiç gitmiyor klavyeye. Aslında küçük oğlumun doğumgünüydü 11 Nisan. Onun için sabahlara kadar uğraştım. Çok güzel bir parti verdik kreşte...Ama görün ki onu bile yayınlayacak heyecanı bulamıyorum kendimde. Son zamanlar benim için pek güzel geçmedi. Yedi yıldır çalıştığım iş yerimden üç ay geçici görevle başka bir hastaneye yollandım. Hala şokunu üstümden atabilmiş değilim. Allahtan çok iyi insanların olduğu bir yerdeyim yine.Hepsi bana çok iyi davranıyor kendimi hiç yanlız hissetmiyorum aslında ama 11 yıllık çalışma hayatından sonra çömez olmak da zoruma gitmiyor değil. Farkında değilmişim ama kendi iş yerimi evim gibi benimsemişim:)) Şimdi kendimi yuvadan atılmış gibi hissediyorum. Belki üç ay sonra geri döneceğim ama zoruma gitti bir kere......
Neyse uzatmadan konuya geleyim... Bu ayki etkinliğimiz börekler ve ev sahibimiz sevgili Özlem. Aslında daha farklı börekler araştırmıştım ama bir baktım etkinlik gelmiş çatmış. Bende elimdeki tek börek resmi ile katılayım istedim:)) Özleme burdan sevgilerimi iletiyor ve başarılar diliyorum.
Bu börek milföy hamurundan yapılıyor ama yiyenler milföy olduğuna inanmıyor. Hatta açma börek zannedenler bile var:)) Bir arkadaşımın annesinin tarifi. Ertesi güne kaldığında bile güzeldi. Hani şu beklemiş milföydeki donuk tat bunda yoktu. Bir kerecikte olsa deneyin derim. Hem kolay hem lezzetli çünkü....
MALZEMELER:
Milföy hamuru (9 taneden bir tepsi çıktı)
İstediğiniz iç harç (Ben patatesli kıymalı ve peynirli olarak iki tepsi yaptım)
Un
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Susam yada çörek otu
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözünmesini sağlayın. Bu arada iç harcı hazırlayın. Pişirilerek yapılan bir harçsa iyice soğumalı ki hamuru yırtmasın. Çözünen milföyleri tek tek bolca unladığınız tezgaha alıp merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın. Açarken bol bol un kullanın ki iyice büyüsün. Bir kare kendinin 4-5 katı büyüyor ve baklava yufkası kadar inceliyor. İncelen hamurun içine harcı koyup çok sıkıştırmadan rulo yapın. Tepsiye yan yana sıralayın. Üzerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürün. Susam yada çörek otu ile süsleyip istediğiniz gibi dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Dikkat edin pekmezden dolayı üstü çok çabuk kızarıyor. Sonra benimkiler gibi yanık bir görüntü olabilir:)))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!