Sunday, March 30, 2008

PASTAKOLİK VE GANAJ PASTA!!!

Bu ayki etkinliğimiz pastakolik. Ev sahibimiz sevgili Pastacafe. Ben son anda yetiştirdiğim için yeni yayınlayabiliyorum ama umarım geç kalmamışımdır....
MALZEMELER:
Pandispanya için(18 cm lik kalıp için)
3 yumurta
10 yemek kaşığı tozşeker
11 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ganaj için

200 gr sıvı krema

350 gr bitter kuvertür

Pandispanyayı ıslatmak için

1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için

Fildişi ganaj

Arjantin şekeri

Şeker hamuru

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurta ile şekeri iyice çırpın. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin ve karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Sadece alt kısmını yağladığınız kalıba döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Pandispanyayı bir gün önceden yaparsanız sonuç daha başarılı olur. Diğer yandan sıvı kremayı bir kaba koyup kaynama derecesine kadar ısıtın ama sakın kaynatmayın. İyice ısınınca parçaladığınız çikolatayı içine atıp ocağı kapatın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Oda ısısına gelene kadar karıştırarak bekletin. Bu aşamada çikolata tavlanmış olacak. En iyisi mermer tezgah üzerinde tavlamak ama yoksa yayvan bir kapta yapabilirsiniz. Soğuyan keki 3 parçaya ayırın. Her parçayı sütle ıslatıp aralarına ganaj sürerek pastayı oluşturun. En üstüne ganajı döküp yayın ve kenalarını da sıvayın. Buzdolabına kaldırıp bir süre bekleyin. Dolaptan çıkarıp aynı işlemi tekrarlayın. Pasta kağıdının üç kenarına yağlı kağıt koyup pastayı ortasına alın. Fildişi ganajı yağlı kağıt üzerine rendeleyin. Pastanın kenarlarını kaplayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben küçük gala çiçekleri denedim:))İki dakikada bu kadar oldu...

AFİYET OLSUN!!!!!!!