Tuesday, November 20, 2007

KUMRU POĞAÇA


Bu tarif chef's dergisi mayıs 2007 sayısından. Aslında sana hamurişi tanıtımı için yazılmış bir tarif ama ben eve margarin sokmadığım için her zamanki gibi tereyağ ile yaptım:)) Verilen ölçülerden iki tepsi çıkıyor yani çoook bereketli bir hamur. Normal mayalı poğaçalardaki mayalanma faslı olmadığı için acil misafirler için bile yapılabilecek pratik ama lezzetli bir tarif. Üstelik pizza tadında kıyır kıyır poğaçalar oluyor. Denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER:
Hamuru için:
250 gr tereyağ(oda ısısında)
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
2 adet uzun sosis
2 kalın dilim salam
1 adet parmak sucuk
1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam,haşhaş,çörekotu
YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurtayı,sütü,yoğurdu,şekeri,kabartma tozunu ve aldığı kadar unu bir kapta iyice yoğurarak hamuru oluşturun. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyebilirsiniz. Sosis,salam ve sucuğu ince şeritler halinde kesip kekikle karıştırarak iç harcı hazırlayın. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle açtırın ve içine harçtan koyup kenarlarını kapatın. Poğaça şekli vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam,çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!