Monday, November 19, 2007

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Bu tarif gazetelerin yıllar önce verdiği eklerden. Kabul günü adında bir dergi:)) Bu ölçülerle çok fazla kurabiye oluyor. Ama tadı öyle güzel olmuştu ki hindistan cevizi sevmeyen eşim bile bayıldı ve ben bir haftada iki kere yapmak zorunda kaldım. Kesinlikle güvenerek verdiğim bir tarif,gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz....
MALZEMELER:
250 gr tereyağ
2 yumurta
3,5 su bardağı un
6 çorba kaşığı pudra şekeri
4+4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Tereyağını eritip soğutun. Pudra şekerini,yumurta sarılarını ve hindistan cevizini tereyağına ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakika. Fırından çıktığında çok yumuşak oluyorlar o yüzden soğuyana kadar yerinden kıpırdatmayın.
Not: Yumurta aklarının ziyan olmaması için ben bir tanesinin akını hamura ekledim:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!