Tuesday, July 4, 2017

REYHAN ŞERBETİ



Uzun yıllardır bizim evin vazgeçilmezidir reyhan şerbeti...Küçük oğlum içecek bir şey olmadan sofraya oturmayı pek sevmez, o yüzden elimden geldiğince hazır içeceklerden uzak tutmaya çalışıyorum.  Reyhan şerbeti oldukça sağlıklı bir ürün. Sindirim sistemini rahatlatıyor. Sıcak yaz günleri için oldukça ferah bir aroması var. Özellikle ramazanda çok işe yarıyor. Tecrübelerime göre yoğun aromasından dolayı ya çok seviliyor ya da hiç sevilmiyor. Ortası yok yani...
Oğlum çok sevdiği için geçen yıl reyhanın bitmesine yakın 5-6 demet reyhandan şerbet hazırladım. İyice soğuyunca ağzı vidalı kapaklı pet şişelere doldurup dondurucuya kaldırdım. ihtiyaç oldukça çözdürüp kullandık tadında hiç değişiklik olmadı.
MALZEMELER
1 büyük demet reyhan
7-8 yemek kaşığı toz şeker
3-4 parça limon tuzu
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Reyhanı iyice yıkayıp süzüp tencereye alın. Üstüne arzu ettiğiniz miktarda toz şeker, limon tuzu ve yarım limon suyunu ekleyip limonun kabuğunu da içine atın. Üzerine 2 lt kaynamış su ekleyip dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat sonra reyhanın mor olan yaprakları tamamen yeşile dönüyor tüm rengini suya vermiş oluyor. Süzüp şişeler doldurun ve iyice soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!