Tuesday, January 8, 2008

KÖFTELİ MANTARLI PİLAV

Bu aralar kafam çoook yoğun. Yeni yeni şeylerle uğraşıyorum. Yeni takıntım şeker hamurlu pastalar. Günlerdir araştırıyorum,neler yapabilirim,nerelerden neyi temin edebilirim. Bu arada da oğlumun oyun hamurları ile çiçek çalışmaları yapıyorum:)) Bazı arkadaşlarım sayfalarında çok güzel bilgiler veriyor. Onları okuyup kaydediyorum....Bakalım ilk denemem ne zaman olacak:)) Napayım ben ilginç bir insanım. Boşa geçirdiğim her dakika ziyan oluyormuş gibi geliyor. Zaten oldum olası severim ıncık cıncık şeylerle uğraşmayı:))
Yani anlayacağınız iş yoğunluğu bitti ama benim kafa yoğunluğum bitmedi:)) Bu pilavda tamamen uydurmasyon,anne psikolojisi ile yapılmış o yoğun zamanlarda hayat kurtaran bir pilav. Bizimkiler pilavı çok sever ama oğlumun önüne sade pilav koyunca onunla karnını doyurur ve kalkar. O yüzden diğer sevdiği şeyleri ona bir çırpıda yedirmenin en kolay yoluydu bu ama oğlum bidaha mantar koyma dedi:(( Aslında çok güzel olmuştu. Biz beğendik sizde deneyin bakalım beğenecek misiniz?
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su yada tavuk suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Arzu ettiğiniz kadar mantar
150-200 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 adet kurusoğan
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Kıymayı,ekmeği,rendelenmiş soğanı,tuzu ve karabiberi karıştırıp küçük (fındık büyüklüğünde) köfteler yapın. Pirinci sıcak tuzlu suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Suyunu süzüp iyice yıkayın ve süzülmesi için bırakın. Zeytinyağını tencereye koyun. Süzülmüş pirinçleri ekleyip biraz kavurun. Üstüne 1,5 bardak sıcak suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Ocağın altını iyice kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra altını kapatıp kapağın içine kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta mantarları ince ince doğrayın. Üzerine biraz limon suyu koyup harmanlayın.Zeytinyağ koyduğunuz tavada ocağı hiç kısmadan pişirin. Böylelikle mantar hiç suyunu bırakmayacak ve kararmayacaktır. Köfteleri zeytinyağında iyice kızartın. Tavayı sallayarak heryerinin kızarmasını sağlayın. Kızarmış köfteleri ve kavurduğunuz mantarları demlenmiş olan pilava ekleyin ve servis edin. Bence yanına başka bir yemeğe hiç gerek yok.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!