Eşim bu hafta sonu fuar için İstanbul'a gidecekti. Bende ona süpriz olsun diye bu poğaçaları yolluk olarak hazırladım. Yiyen herkes çok beğenmiş. Sizde deneyin. Yoğun peynir tadını seviyorsanız eminim bunuda seversiniz...
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 su bardağı sıcak süt(kaynar olmayacak)
1 su bardağı ılık süt(tarifte yarım su bardağı idi ben 1 bardak kullandım)
1 bardak sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
Tuz
1 kaşık toz şeker
Un
İçi için:
Beyaz peynir(tarifte krem peynir yazıyor ama hemşindekiler beyaz peynirli olduğu için ben beyaz peynir kullandım)
Maydonoz
Üstü için:
Yumurta sarısı(beyazı ziyan olmasın derseniz hamura ekleyebilirsiniz)
Susam
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayarak koyun. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak puf puf bir hamur oluyor. Daha sonra ortadan ikiye doğru ama tam ayırmadan kesin. İçine beyaz peyniri dışarı taşırarak doldurun. Doğradığınız maydonozlara yada rendelenmiş kaşar peynirine batırıp servis yapın. Resimdeki benim nescafe fincanımın tabağı yani ne kadar küçücük olduklarını siz tahmin edin:)))
Orjinal tarifi merak edenler http://yemekoloji.blogcu.com/4491451/ dan ulaşabilirler.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
Orjinal tarifi merak edenler http://yemekoloji.blogcu.com/4491451/ dan ulaşabilirler.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!