Friday, February 29, 2008

ÇİKOLATALI KURABİYE

Bu kurabiyeleri yapalı çoook zaman oldu. Oğlumun kreşine süpriz olarak yollamak için yapmıştım. Ama arşivde kalmış ve ben unutmuşum:))) Aslında kurabiyede kuvertür çikolata kullanılsa görünümü daha pürüzsüz ve güzel olacaktı. Ama ben o zamanlar pasta malzemelerimi almadığım için evdeki sarelleyi kaloriferde yumuşatıp bıçakla üzerine sürdüm:)) O yüzden biraz şekilsiz görünselerde tadı gerçekten güzeldi. Hatta oğlumu almaya kreşe gittiğimde çocuklar bana teşekkür edip çok güzel olduğunu söylediler:)) Tabi çook mutlu oldum...Tarif tabiki Pastacı Burcu'ya ait.
MALZEMELER:
Kurabiye Hamuru için gerekli malzemeler
1.5 su bardağı un
120 gr tuzsuz tereyağı (tereyağı miktarı arttıkça kurabiyelerin lezzetleri ve kıtırlıkları artacaktır)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı toz kakao
1 yumurta
yarım çay kaşığı karbonat
Üzeri için
60 gr sütlü + 60 gr bitter küvertur
isteğe göre inci şekerlemesi
YAPILIŞI:
Tereyağını ve yumurtayı kurabiye yapmaya başlamadan 40 dakika önce buzdolabından çıkarın ve oda ısısında ılınmalarını bekleyin.
Unu,kakaoyu, pudra şekerini ve karbonatı geniş bir hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını elinizle açın ve yumurtayı kırın. Tereyağını küp küp kesip yumurtaların üzerine ilave edin ve unları ortaya doğru toparlayarak yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5-6 dakika hamur toparlanana kadar yoğurun. Streç filmle kaplayıp 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Soğuyan hamuru buzdolabından çıkarın. Un serptiğiniz tezgahta merdane ile incecik açın. İstediğiniz şekilde kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırınınız farklı olabileceğinden ve hamur koyu renk olduğu için kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen hamurları tezgaha alıp iyice soğutun. Bu arada çikolataları benmari usulü eritin. Kurabiyenin yarısını çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolata koyulaşmadan önce arjantin şekerleriyle süsleyip kurumaya bırakın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!