Tuesday, October 2, 2007

BUZLUK BÖREĞİ

Bu börek yıllardır yapıp dondurucuda acil gelen misafirler için sakladığım bir börek. İçine özellikle ezine peyniri koymanızı tavsiye ederim. İnanılmaz lezzetli oluyor.
MALZEMELER:
1 kilo yufka
Arasına sürmek için erimiş tereyağ
İçi için ezine peyniri
Üstüne sürmek için yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Bir adet yufkayı tezgaha açın ve içine eritilmiş tereyağı sürüp ortadan ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı dört eşit parçaya bölüp İç harcını koyun ve sigara böreği gibi sarın. Sardığınız börekleri su dolu kaba daldırıp çıkarın ve fazla suyunu sıkın. Tepsiye dizerek dondurucuya kaldırın. İyice donunca eğer hemen kullanmayacaksanız buzdolabı poşetlerine koyup hava almadan uzun süre saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman dondurucudan çıkarıp hiç çözünmeden üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 220 derecede kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments: