Tuesday, October 9, 2007

YEŞİL RULO


Bu tarif Emel Başdoğan'ın kitabından.Tadıda görüntüsü kadar güzel.Çok hoş bir sunumu olduğu için davet sofralarınızda göz alıcı durabilecek bir meze.
MALZEMELER:
Krep hamuru için:
250 gr un
4 adet yumurta
500 cc süt
Tuz ve şeker
İç harç için:
1 demet maydonoz
1 su bardağı süzme yoğurt
200 gr beyaz peynir
3-4 diş sarımsak
Tuz
Dereotu
İnce dilimlenmiş salam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salatalık turşusu
YAPILIŞI:
Önce maydonozu yıkayın ve kuruması için bir kenara koyun. Krep malzemelerini mikserle iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alınca oda ısısında yarım saat dinlendirin. Krepleri ısıttığınız tavaya 1,5 kepçe kadar dökerek pişirin. Orta kalınlıkta olması gerekiyor.Bu hamurdan 6 adet krep yapılıyor.
Daha sonra kuruttuğunuz maydonozları rondoda kıyın ve bir kabın içine alın. Rondoyu hiç yıkamadan içine yoğurt,peynir,sarımsak,tuz,zeytinyağını,dereotunu koyun ve karıştırın. Tezgaha yağlı kağıt serin ve krepleri 2x3 şeklinde bir dikdörtgen oluşturacak şekilde birbirinin üstüne getirerek yerleştirin. Yaptığınız harcın bir kısmını üstüne sürmek için ayırıp kalanını spatulayla kreplerin üstüne yayın. Salam dilimlerini boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Dikdörtgenin kısa kenarına salata turşularını yerleştirip yağlı kağıdı kullanarak rulo yapın. Açılmaması için lastiklerle tutturup buzdolabına koyun. Buzdolabında gece boyunca yada en az 3 saat sertleşmesi için bekletin. Dinlenmiş olan krebi dolaptan alıp kalan harçla üstünü sıvayın. Doğradığınız maydonozlarla krebi tamamen kaplayın ve servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun!...
NOT:Ben krebi yarım ölçü hazırlayıp ince krepler yaptım. Yani yarım ölçüden 6 krep yaptım. Ama benim yemek takımlarımın büyük salata tabağına göre oldu. Kocaman olsun istiyorsanız kalın krepler yapın ama böylede gayet güzeldi.
AFİYET OLSUN!!!!!

No comments: