Tuesday, October 9, 2007

YUMURTASIZ SOSLU ISLAK KEK

Aslında ıslak keki çok severim ama şu kuş gribi vakalarından sonra üzerindeki sos çiğ yumurta ile yapılıyor diye vazgeçmiştim. Taki iş arkadaşım bu tarifi verene kadar. Ne zamandır yapmak istiyordum en son doğum günümde yapıp kendime hediye ettim:))
MALZEMELER:
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
3 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Toz şeker,süt ve kakaoyu iyice karıştırın ve bundan bir su bardağı ayırın. Kalan malzemenin içine yumurta,sıvıyağ,kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp 175 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki fırından çıkarın ve ayırdığınız sosu hiç bekletmeden üzerine döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 comment:

Anonymous said...

Canım ellerine sağlık, bu nefis tarifini sitemize ekleyebilirmiyim.
http://yemeksaati.net/forum/index.php?action=post;topic=115.0;num_replies=0
Teşekkürler, Aleyna-Dilara...