
Mayalı hamur yaparken mayayı aktif hale getirmek için şeker konmasından yola çıkarak neden olmasın dedim ve yoğurdu şekerle mayaladım:)) Ama galiba işe yaradı.Düşündüğümden daha katı bir yoğurt oldu ve şeker tadı da yoktu....
MALZEMELER:
1 kilo yağlı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Sütü tencereye koyup kaynatın ve yoğurt yapmayı düşündüğünüz kaba dökün. Oda ısısındaki mayalık yoğurdu kaşıkla iyice ezin . İçine şeker ilave edin. Kaynattığınız sütü pamağınızla kontrol edin. Hafif sıcaklığı elinizi rahatsız ediyorsa tamamdır. Kaşıkla biraz süt alıp yoğurdu inceltin. Yoğurt tenceresinin yanından hafifçe akıtın ve kaşığı kaymağı bozmadan içine sokup hafif hafif çalkalayın. Üstünü örtün ve katılaşana kadar oda ısısında bekletin. Yoğurt tuttuktan sonra kapağı açık olarak buzdolabına koyup en az 12 saat bekletin.
Rahmetli annem yaz kış yoğurdu hiç sarıp sarmalamadan mayalardı. Ve hazır yoğurtların kıvamında olurdu. Keşke şimdi burda olsaydı da sırrını söyleseydi:((
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!
Rahmetli annem yaz kış yoğurdu hiç sarıp sarmalamadan mayalardı. Ve hazır yoğurtların kıvamında olurdu. Keşke şimdi burda olsaydı da sırrını söyleseydi:((
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment