Tuesday, October 9, 2007

PASTANE KURABİYESİ

Bu tarifim çoook eski bir yemek kitabından. Daha doğrusu ondan elimde kalan sayfalardan. O yüzden adını yazamıyorum. Aslında bu kadar sarı olmaması gerekiyordu ben ya pişmemişse diye bekletirken nerdeyse kuruyacakmış. Siz hafif renk alınca fırından çıkarın yoksa adını mermi kurabiye olarak değiştirmek zorunda kalabilirsiniz:)))
MALZEMELER:
4 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Üstünü süslemek için hindistan cevizi rendesi
Arasına sürmek için reçel yada çikolata
YAPILIŞI:
Yağı ve şekeri mikserle iyice çırpın. İçine vanilya,yumurta ve unu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı sıkma torbasına doldurup yuvarlak olarak sıkın. Üzerine hindistan cevizi serpip 160 derecelik fırında hafif renk değiştirene kadar pişirin. Soğuyunca aralarına reçel sürüp yapıştırın.
AFİYET OLSUN!!!!!!

No comments: