
MALZEMELER:
5 yemek kaşığı eritilmiş oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı pekmez
2 yumurta
1 çay bardağı ayran
1 çay bardağı süt
2 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam deniz tuzu
1 tutam muskat rendesi(ben kullamadım)
YAPILIŞI:
Fırınınızı 200 turbo ise 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıplarınızı erimiş tereyağla yağlayıp hafifçe unlayın.Eritilmiş tereyağını,pekmezi,yumurtayı,ayran ve sütü ekleyip iyice çırpın. Mikser kullanmanıze gerek yok. Un ve karbonatı karıştırıp elekten geçirin. Elekte kalan kepekleride una ekleyin.
Üzerine tuz ve muskat ekleyip karıştırın ve sıvılara ekleyin. Tahta bir kaşıkla çok az karıştırın. Unda topaklar kalırsada önemsemeyin çok az karıştırmanız yeterlidir. Karışımı kaplara paylaştırıp sıcak fırında 12-15 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edip fırından çıkarın. Oda ısısına gelince kalıplardan çıkartın ve iyice soğuması için tel ızgaraya dizin. Bizim alıştığımız kekler kadar tatlı değildi ama ben diyabetlileri düşünerek orjinal tarifi yazdım. Kendinize yapacaksanız pekmez miktarını ikiye çıkarabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üzerine tuz ve muskat ekleyip karıştırın ve sıvılara ekleyin. Tahta bir kaşıkla çok az karıştırın. Unda topaklar kalırsada önemsemeyin çok az karıştırmanız yeterlidir. Karışımı kaplara paylaştırıp sıcak fırında 12-15 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edip fırından çıkarın. Oda ısısına gelince kalıplardan çıkartın ve iyice soğuması için tel ızgaraya dizin. Bizim alıştığımız kekler kadar tatlı değildi ama ben diyabetlileri düşünerek orjinal tarifi yazdım. Kendinize yapacaksanız pekmez miktarını ikiye çıkarabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment