Wednesday, October 10, 2007

CEVİZLİ TART

Bu kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Hele cevizli tatları seviyorsanız vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet.
MALZEMELER:
Hamuru için:
2 adet yumurta
100 gr tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz içi(un haline getirilmiş)
1 çay bardağı bütün ceviz(süslemek için)
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı şekersiz krema
YAPILIŞI:
Unu kaba boşaltın. İçine küp küp doğradığınız tereyağını ekleyin. Elinizin ısısıyla tereyağ erimeye başlayacaktır. Unla tereyağını bulgur görünümü alana kadar karıştırın. Şekeri ve yumurtaları ekleyip hamuru yoğurun. Top haline getirip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Şeker içeriği çok olan hamurların açarken kırılmaması için iyice soğutulması gerekir. Hamurun iyice soğuduğundan emin olduktan sonra unlu tezgahta kalıbınızdan 5 er cm daha geniş olacak şekilde açın. Merdane yardımıyla açtığınız hamuru margarinle yağlanmış kalıba yerleştirip kenarlarındaki fazlalığı kesin. Kesilen hamuru tekrar yoğurup kullanabilirsiniz. Çatalla delikler açın ki çok fazla kabarmasın. Diğer yanda un haline getirilmiş ceviz ve şekeri iyice karıştırın. İçine kremayı ekleyip iç harcını hazırlayın. Hamurun üstüne yayıp düzeltin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ceviz taneleriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!

No comments: