Wednesday, October 10, 2007

GÜVEÇTE TÜRLÜ

Geçen gün ne yapayım diye düşünerek eve kadar geldim. Eve gidene kadar saat 5:30 oluyor. O yüzden beni çoook oyalamayacak şeyler yapmam gerekiyor. Dolabı açtım baktım herşeyden birer ikişer tane kalmış. Bende onları lezzetli bir güveç haline getirdim:))
He he resmimi beğendinizmi. Sevgili Nihan geçenlerde güzel bir proğramdan bahsetmişti. Onu indirdim. Şimdi hergün resimlerimle oynayıp duruyorum. Sizde isterseniz buradan indirebilirsiniz. Tavsiye ederim çok eğlenceli bir program.
MALZEMELER:
3-4 parça kuzu gerdan
10-15 adet arpacık soğan yada 1 adet bütün soğan
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 adet patates
2 adet domates
1 kaşık salça
1 çay bardağı su
Tuz
2-3 kaşık zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağını güvece koyun üstüne etleri ekleyip ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak siz sebzeleri doğrayana kadar soteleyin. Arpacık soğanları sıcak suda bekletip kolayca soyun. Etlerin üstüne sırasıyla soğanları,kırmızı ve yeşil biberi,kabağı,patlıcanı koyun. En üste patatesi koyup,kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri yerleştirin. Tuzunu serpin. Üstüne bir kapak kapatıp bir süre pişirin. 5-10 dakika kadar. Daha sonra bir kaşık salçayı su ile açın ve güvecin üstüne gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında sade pilav ve cacıkla servis edin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

7 comments:

meleginmarifetleri said...

selam ben melek ellerine sağlık çok güzel bir tarif iyi bayramlar dilerim hoşçakal

nino said...

bayraminiz seker gibi gecsin nice bayramlari birlikte kutlayalim sevgiler

Tabakta Lezzetler... said...

Senin ve ailenin damağını ve çevrenizi tatlandıran mutlu bir bayram diliyorum.
Sevgiler…

Ayşegül said...

nice güzel bayramlar..

misketlimonu said...

Hemşerim güzel bir bayram geçirmeni diliyorum. Blogspot'a geçmişsin sevindim. Görüşmek üzere..

yaren said...

BAYRAMIN KUTLU OLSUN

Acemi Şef said...

Tam da bayram sofrasına yakışır bir tarif bu, ellerine sağlık canım, iyi bayramlar...