
MALZEMELER:
2 kişi için 1 adet patates(misafir sayısına göre hesaplayın)
1 adet soğan
Kuşbaşı etin daha küçük doğranmış hali
Salça
Tuz,karabiber
Kekik
YAPILIŞI:
İnce uzun patatesler olmasına dikkat edin. Patatesleri ortadan ikiye kesip kaşıkla içini oyun. Kızgın yağda düzgün bir renk alana kadar kızartın. Kızartma yapmak istemiyorsanız patatesler biraz yumuşayana kadar (patatesin cinsine göre yaklaşık 10-15 dak.) haşlayın. Diğer tarafta etleri tencereye koyun. Kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Daha sonra sıvıyağ ekleyip biraz kavurun. İçine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayınca salçayı ve tuzu,karabiberi,kekiği ekleyip ocağı kapatın. Patateslerin düzgün durması için altını düzleyip fırın kabına yerleştirin. hazırladığınız içle tepeleme doldurun. Domates ve biberlerle süsleyin. Bir çay bardağı su ekleyip fırınlayın. Domatesler yumuşadığında servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 comments:
BU MENÜDEN MUTLAKA İSTERİM
DAHA ÖNCE BU MENÜYÜ HATAY DA PATETES DOLMASI OLARAK YEMİŞDİM ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT İLE SERVİS YAPMIŞLARDI MÜKEMELDİ Kİİİİİİİ BU DAHA MÜKEMMEL OLDUĞU GÖRÜNÜYO İSTİYORUM ELLERİNE SAĞLIK KUZUM SENİN
sen gel yeterki ben sana daha neler yaparım.
Post a Comment