Thursday, September 20, 2007

DEĞİŞİK BİR TARHANA ÇORBASI:))

Benim kayınvalidem Sivrihisar'lı. Bu çorba oralarda tarhana çorbası adıyla yapılan fakat bildiğimiz tarhanayla hiç alakası olmayan bir çorba. İnanılmaz lezzetli ve besleyici bir çorba. Oğlum bayılarak yiyiyor. Belki sizinkilerde sever. İlk evlendiğimizde nereye yemeğe davet edilsek bu çorba vardı ve ben bıkmıştım ama şimdi oğlum için severek yapıyorum:)))
MALZEMELER:
1 kase yoğurt(süzme yoğurtla daha güzel oluyor)
2 kaşık un
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
4-5 bardak su(kıvamını nasıl istiyorsanız)
2-3 diş sarımsak
Üzerine kırmızı biberli tereyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Un ve yoğurdu iyice karıştırın ve biraz sulandırıp kenarda bekletin. Tencereye kalan suyu koyup kaynatın. Bekleyen yoğurtlu karışımı kaynayan su ile ılıtarak tencereye ekleyin. Karıştırarak pişirin. Mercimekleri ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ocağı kapatınca ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. En son tuzunu koyun ve kapağını soğuyana kadar tamamen kapatmayın ki yoğurt kesilmesin. En son kırmızı biberli yağ ile süsleyerek servis yapın.
Bir nevi yoğurt çorbası ama kesinlikle daha lezzetli ve içinde yumurta yok. Eğer haşlanmış mercimeğiniz yoksa tencerede önce mercimeği haşlayıp o suya yoğurdu ekleyebilirsiniz. İsterseniz mercimeksiz de yapabilirsiniz. Öylede çok lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!

No comments: