
MALZEMELER:
Yağlı bursa biberi yada pul biber(Burda acıka biberi diye satılan küçük acı kırmızı biberlerde var)
Bol ceviz içi
Bol sarımsak
Tuz
Akuska( Yani kurutulmuş kişniş tohumu)
1 dilim bayat ekmek içi
YAPILIŞI:
Biberler iyice kaynatılır ve kabuğu soyulur. Robottan geçirilir. Sarımsak ilave edilir. Ceviz ayrı bir yerde tuz ve akuska ilave edilerek ezilir. İki karışım birbirine karıştırılır ve içine bayat ekmek içi eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra cam kavonozda saklanır.
Aslında pırpılçıkanın orjinali elde yapılır. Büyük bir mermer taş üstünde başka bir taş kullanılarak cevizin yağı çıkana kadar ezilir. Bol cevizli yapılan pırpılçıka kahvaltılarda kullanılır. Yemeklere koymak için yapıyorsanız ceviz konmaz ve bol tuzla yapılır. Çünkü ceviz yemeğin rengini karartıyor.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aslında pırpılçıkanın orjinali elde yapılır. Büyük bir mermer taş üstünde başka bir taş kullanılarak cevizin yağı çıkana kadar ezilir. Bol cevizli yapılan pırpılçıka kahvaltılarda kullanılır. Yemeklere koymak için yapıyorsanız ceviz konmaz ve bol tuzla yapılır. Çünkü ceviz yemeğin rengini karartıyor.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment