Tuesday, October 2, 2007

GÜM GÜM

Bu tarif görümcemin kayınvalidesi Maksude ablaya ait. Bodrum'a gittiğimizde yapmıştı adı çok hoşuma gittiği için hemen tarifini aldım.
MALZEMELER:
Un
Tuz
Maya
Çekilmiş haşhaş
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bana tarif ölçüsüz verildiği için sadece malzemelerin adını yazdım. İlk önce un,su,tuz,maya karıştırılarak krep hamuru gibi akışkan bir hamur hazırlayın. Çekilmiş haşhaşı sıvıyağla ezerek eritin. Hazırladığınız hamurdan iki kepçe dolusunu yağladığınız teflon tavaya dökün. Üzerine haşhaş serpin. Sıvıyağ ile dağıtın. Kaşıkla haşhaşların üstüne bastırın ki diğer tarafı kızartırken yanmasın. İki tarafını da iyice kızartıp peçete koyduğunuz tabağa alın. Yanında domates,salata,peynir çok güzel oluyor. Tam beş çayına göre bir tarif.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!

No comments: