Friday, August 27, 2010

MİLFÖYLÜ TALAŞ BÖREĞİ

Aslında bugün tarif yayınlamak gibi bir düşüncem yoktu. Ama Mintinin Mutfağı'nın düzenlediği sahur lezzetleri etkinliğine davet edildiğimi görünce dayanamadım. Davete icabet gerek diyip sıvadım kolları arşivimde bulduğum en uygun tarifi yayınlamaya karar verdim:)) Herkesin bildiği basit bir tarif ama bir o kadar da lezzetli....
MALZEMELER:
8 adet milföy hamuru
150 gr kuşbaşı et
1 adet kurusoğan
1 patates
1 havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Dondurucudaki milföy hamurlarını çözünmeleri için çıkartın. Diğer yanda kuşbaşi eti tencereye koyup kavurmaya başlayın. Kendi suyunu salıp çekene kadar bekleyin. Dana kuşbaşı kullanıyorsanız bu aşamada pişmiş olmayacağı için bir miktar su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu iyice çekince eğer pişmişse yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvıyağı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince tuz ve diğer baharatları ekleyip harmanlayın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan sebzeleri soğuk suya alıp hem renklerini hemde vitaminlerini korumalarını sağlayın. İyice süzdürün. Kavrulmuş etlerle sebzeleri birleştirin. İyice soğutun. Sıcak olursa milföy hamurları yırtılabilir. Oda ısısına gelen milföyleri elinizle biraz genişletin. İçine harçtan bolca koyup mantı kapatır gibi dört köşesini kapatın. Aralarında açıklık kalmayacak şekilde kenarlarını bastırın ki harç pişerken taşmasın. Kapattığınız hamurları ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 dereceye ısıtılmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!

7 comments:

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

Güzel yorumunuz için çok teşekkürler .Ellerinize sağlık çok sevdiğim bir börek milföy'ün en çok yakıştığı bir börek bence .HAYIRLI GÜNLER SEVGİLER

mintininmutfağı said...

SEVGİLİ ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.ENFES BİR LEZZET OLMUŞ.ÇOK SEVERİM ŞAHSEN.KATILIMIN BENİ MUTLU ETTİ.GÜZEL TARİİFİN BLOĞUMDA ŞUANDA YAYINDA.EMEĞİNE SAĞLIK.YENİDEN KATILMAK İSTEDİĞİNDE BEKLERİM ARKAAŞIM.SEVGİLER

derya said...

canım hayırlı cumalar ellerine sağ
lık bayılırım sevgiler.

Fuat Gencal said...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel olmuş.

Saygılar.

mormenekselerr said...

güzel bir tarif,denicem,sevgiler...

anneminkızıyım said...

Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun... Tüm arkadaşların Kurban Bayramı?nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun!

vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com