Saturday, May 12, 2012

MUZLU PASTA


Biliyorum arka arkaya çok pasta oldu diyeceksiniz ama bu anneler günü hatırına ön sıralara alınmış bir tarif.:) Rahmetli annemi kaybedeli neredeyse altı yıl oldu:(( Son altı yılda yaşanan her anneler günü bana hem mutluluk  hem hüznü bir arada yaşattı...Anne olmanın verdiği mutluluk annemi kaybetmiş olmamın acısını derinlere itsede her anneler gününde yüreğimin bir köşesine kor düşüyor...
Neyse buradan  rahmetli annem,kayınvalidem ve yeni anne olmaya hazırlanan görümcem başta olmak üzere tüm annelerin,anne adaylarının,anne olmak isteyenlerin ve geleceğin anneleri çocuklarımızın da anneler gününü kutluyorum.
Şimdi gelelim tarifimize;
MALZEMELER:
PANDİSPANYASI(22 cm'lik kalıp için)
5 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
16 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
ARA KREMASI:
Güne Bakan Tarlaları'ndan
2 su bardağı süt
2/3 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
1 paket vanilya
150 gr süt kreması
Muz
ÜST KAPLAMASI İÇİN:
1 poşet toz krem şanti
1 bardaktan daha az süt
SÜSLEMESİ İÇİN:
Yenilebilir pasta simi
Gümüş şekerler
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları toz şeker ve vanilya ile köpürene kadar çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişirin. Kürdanla kontrol edip fırından alın. İyice soğutup mümkünse bir gece dinlendirin. Diğer taraftan ara kremasını hazırlayın. Sıvı krema ve muz haricindeki tüm malzemeleri iyice karıştırıp pişirin. Ilınınca sıvı kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın. İçine doğradığınız muzları ekleyip kaşıkla karıştırın. Krem şantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırın. İyice soğuyup sertleşmesi gerekiyor. Pandispanyayı üç parçaya ayırın pasta çemberine bir katını yerleştirip soğuk sütle ıslatın.Üzerine kremayı yayın. Üç katada aynı işlemi uygulayın. Pastayı dolaba kaldırıp bir gece yada en azından birkaç saat dinlendirin. Dolaptan alıp çemberi çıkarın. Dışını krem şanti ile kaplayın. Spatulayı krem şantiye değdirip çekerek dışındaki şekli elde edebilirsiniz. Yenilebilir pasta simi ile istediğiniz gibi süsleyin. Pastanız servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!

6 comments:

suezgecmutfakta said...

Cok güzel bir pasta olmus .Emegine saglik sevgiler..

muko said...

hoşgeldinn hoşgeldinn canımmmm özletme kendini bir daha lütfen hep buralarda ol emi:)

pasta ise harika görünüyor elien koluna sağlık

anneler günün kutlu olsun
öperemmmmmm

Hülya said...

Hoşgeldin canım, artık arayı açma, sık sık buralarda görelim seni.. Pasta harika, ellerine sağlık..

sarımutfak-hande said...

ellerine sağlık canımcım çok güzel olmuş
öpücükledim seni:))

Yemeğe Dair Herşey said...

http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğine sizi de beklerim...

Servis said...

Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu Tül Perde Modelleri olarak

size teşekkür ederiz.