Thursday, November 15, 2007

YALANCI CEZERYE

Bu cezeryeleri Perihan'a oturmaya giderken hem elim boş gitmeyeyim hemde hazır birşeyler yerine kendi yaptıklarımı götüreyim diyerek yapmıştım. Tadı gerçekten çok güzeldi. Hani şu adamı roket eder denilen tarifler vardır ya işte onlardan:))) Tarif sabah gazetesi sofra dergisi eklerinden Emine Beder'e ait. Sizin çocuğunuzda havuç yemiyorsa birde bunu deneyin belki sever......
MALZEMELER:
2 paket kakaolu bisküvi( Ben evdeki sade bisküvileri kullandım)
1 kg havuç
2 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin(Ben tereyağ kullandım)
3 paket vanilya
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz(Ben 1 su bardağı kullandım)
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Havuçların kabuklarını bıçakla kazıyıp rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. İçine iki su bardağı toz şekeri ekleyip ocağa koyun. Su eklemeyin çünkü havuçlar kendi suyunu bırakıyor. Havuçlar yumuşayıp pişince ocaktan alın ve içine bisküvileri küçük küçük kırarak ekleyin. Ceviz içini,limon kabuğu rendesini,tereyağı,vanilyaları ekleyip özleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.- Ele çok yapışan bir hamur oldu için ben elimi suya batırarak yuvarladım daha kolay şekil aldı.-Hazırladığınız topları hindistan cevizine bulayıp buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Not:Oldukça şekerli oluyor. Sizde benim gibi çok tatlı yiyemiyorsanız şeker miktarını azaltın. Ben yarım ölçü hazırladım yinede baya çok olmuştu denerseniz ona göre yapın:))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

7 comments:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Bu toplar her zaman elimizin altında olsa kendimizi yorgun hissedince ağzımıza atıversek bir anda enerji yüklensek ne iyi olur. Elinize sağlık sevgiler.

Naile said...

Ben de nezamandır cezerye denemek isterim ama bir türlü kısmet olmamıştı. Hazır havuç zamanı da geldi bir gün senin tarifinle denesem artık iyi olacak sanırım :)

MİNELİ said...

Harika uzun zamandır yapmadığım bir tarifi bana hatırlatmış oldunuz.Bende çok severim ellerinize sağlık sevgilerimle.

NiNo said...

ayyyyyyy ne guzel gorunuyor elleine saglik canim

Selin said...

Canımcım,
Cezeryeler çok lezzetli ve şirin görünüyor. Ellerine sağlık. Güzel bir haftasonu diliyorum. Sevgilerimlee...

esra(büyüleyenmutfak) said...

merhaba canım,

huvuçlu cezeryeye bende bayılırım
hoş bir lezzet
ellerine sağlık
sevgiler

Unknown said...

Canım hemşerim, ne güzel cezeryeler yapmışsın. Hemşin pastanesinden sözetmişsin ya aşağıda. Tuzlu kuru pastalarına bayılırım ben de. Bu arada sana daha önce de yorum yazmıştım ama çıkmamış sanırım.