Monday, October 15, 2007

HAMSİLİ PİLAV

Bu benim yaptığım ilk hamsili pilav. Daha önceleri iki kere yemiştim. Tarif iş arkadaşım Sebahat Hanımdan. Laf aramızda iş yerinde yapmıştık onunla:)) Benim yaptığımda gayet başarılıydı. Tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 kg hamsi(temizlenmiş,kılçıkları çıkarılmış)
1 adet kurusoğan
3-4 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Karabiber
Pulbiber
Çok az tarçın
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı su + yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
Hamsileri yıkayıp süzün ve tuzlayın. Soğan ve sarımsağı incecik doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavurun. Yıkadığınız pirinçleride ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip 1 bardak sıcak suyu ekleyin ve pilav gibi pişirin. Suyunu iyice çekince altını kapatıp demlendirin. Pilav demlenince hamsi haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın. Hamsileri dizeceğiniz kabı yağlayın. Parlak yerleri dışa gelecek şekilde kabı tamamen kaplayın. Sıkı sıkı yerleştirinki pişince araları açılmasın. İçine pilavı yerleştirin. Kenarlardan sarkan hamsileri üzerine kapatın. Kalan yarım bardak sıcak suyuda ekleyin. Küçük parçalar halinde tereyağı koyun ve fırınlayın. Hamsiler iyice kızarınca fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!

9 comments:

NiNo said...

canim ne guzel gorunuyor hamsili pilav buralarda ne mumkun bir hamsi bulabilmek :( ellerine saglik canimcim

Anonymous said...

HAYIRLI GECELER...
Hamsili pilavin görünümü harika ellerine saglik eminim lezzetide essizdir,bende denemeyi cok istiyorum ama nasil ayiklacagimi bilmiyorum:( bu yüzdende basina gecemiyorum hic,neyseki sizlerde görüyorumda hevesim geciyor.
sevgiler...

anneminkizıyim said...

merhabalar, hamsi pilavi güzel görünüyor ama ben ne yedim nede yaptim, ellerinize saglik. denemek gerek...selamlar....

Baharcicegi said...

Her zaman görünce yapmayi istiyorum ,nefis bir görüntüsü var.tadida cok güzeldir türkiyenin hamsisi cok lezzetli oluyor burdaki hamsiler pek lezzetli olmuyor elinize saglik

Unknown said...

Hamsili pilavı hiç yemedim ama resimler çok çekici görünüyor. Ellerine sağlık. Bir de dikkatimi çekti hamsiler ne kadar taze. Eskişehir'de bu kadar tazesini bulmak çok zor. Sevgiler..

Ayşegül said...

hiç yemedim ama tarifini öğrendim senden yaparım artık kendi ellerimden yerim artık ben de:))
ellerine sağlık..
sevgiler..

Unknown said...

Merhaba sitenizi ilk ziyaretim..Hamsili pilav hep gözüme zor görünür neden bilmiyorum ama denemeyi çok istiyorum..Umarım sizinki kadar başarılı olabilirim.Ellerinize sağlık...

Anonymous said...

Ellerinize,emeğinize sağlık.Müthiş ve özverili bir çalışma... Yaparken,hazırlarken,damak zevki düşkünlerina yaşattığınız keyif kadar hatta daha fazla keyif alarak hazırladığınız çalışmalarınız için teşekkür...

Sağlıklı,mutlu günler dileklerimizle..

Erdoğan Aslan said...

Ellerinize,emeğinize sağlık.Müthiş ve özverili bir çalışma... Yaparken,hazırlarken,damak zevki düşkünlerina yaşattığınız keyif kadar hatta daha fazla keyif alarak hazırladığınız çalışmalarınız için teşekkür...

Sağlıklı,mutlu günler dileklerimizle..