MALZEMELER:
İstediğiniz kadar kivi(olgunlaşmış)
Toz şeker(Miktarı aşağıda belirtilecek)
Birkaç damla limon suyu
1 çay kaşığı tereyağ(çok köpüklenmemesi için)
YAPILIŞI:
Olgunlaşmış kivileri yıkayıp kabuklarını soyun. Üzerinde küçük kıllar kalmışsa tekrar yıkayıp iyice süzdürün. Rendenin kalın tarafı ile rendeleyip bir kaba koyun ve miktarını belirleyin. Rendelenmiş kiviyi tencereye boşaltın. Aynı ölçüde toz şekeri ve bir çay kaşığı tereyağı ekleyip ocağa koyun. Şeker eriyip kivi ile iyice karışınca ara sıra karıştırarak pişirin. Buzdolabında soğuttuğunuz çay tabağına marmelattan küçük bir parça damlatın. Tabağı çevirdiğinizde yavaş yavaş aşağı akıyorsa marmelatın kıvamı olmuştur. Unutmayın soğuduğunda ve dolaba konduğunda daha da koyulaşacak. En son birkaç damla limon suyu damlatıp bir taşım daha kaynatın. Kaynar durumdayken temiz kavonoza koyup kapağını sıkıca kapatın. Temiz bir bezin üzerine kavonozu ters çevirerek bir gece bekletin. Bu şekilde vakumlanan kapak sıkıca kapanacak ve bütün sene reçeliniz bozulmadan durabilecektir.
AFİYET OLSUN !!!!!!!!!!!
5 comments:
Gerçekten ne güzel rengi var marmelatın, çok sevdim:).
Ben de evde bu tür denemeler yapmaya bayılıyorum.
Ellerine sağlık:).
Sevgiler..
aslı
Kırmızı ve sarı reçellerin marmelatların yanında ne güzel görünür. Ellerine sağlık Naşide'ciğim.
Selamlar canim, ellerine saglik, hazirini yedim ama kendim hic yapmadim, harika görünüyor.
Süper olmus, sevgiler....
Hiç yapmadım ve yemedim ama görüntü güzel, kivinin tadı da güzel olduğuna göre marmelatının nefis olduğunu umuyorum ellerine sağlık canım, sevgiler...
bende denicem bunu :) muz recelinden sonda kivi receli iyi olur :)
Post a Comment