Monday, January 28, 2008

BÖRÜLCE PİYAZI

Börülce benim çok severek yediğim bir lezzet. Tazesini o kadar çok sevmiyorum ama kurusu barbunyayı çağrıştırdığı için olsa gerek çoook severim. Piyazıda ayrı bir güzel oluyor. Evde varsa kırmızı biberde çok yakışıyor üstelik görüntüsüde daha güzel oluyor.
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru börülce(ben ofis marka kullanıyorum)
1 adet kuru soğan
1 adet salatalık
Kırmızı etli biber(isteğe göre)
Kırmızı pul biber
Tuz
Limon suyu
Zeytinyağı
Maydonoz
YAPILIŞI:
Börülceyi akşamdan ıslatmaya gerek kalmıyor. İyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun ve 15-20 dakika pişirin. Aman dikkat edin hemen dağılıyor. Piştikten sonra suyunu süzüp kenara alın. Soğanı piyazlık doğrayın ve tuzla ovup iyice yıkayın ve süzdürün. Salatalığı küçük küçük doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alın. İçine zeytinyağı,limon ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Maydonozla süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!

8 comments:

sarımutfak-hande said...

slm
burayada uğrayayım dedim
eline sağlık canımcım çok güzel olmuş
iyi haftalar sevgiler
öptüm

SOFRAM said...

Canım ellerine sağlık salatan çok güzel görünüyor, ben tazesinin salatasını da çok severim, her ikisi de çok lezzetli, sizlere afiyet olsun, sevgilerimle...

Feyza Fidan said...

Canımcım, ellerin dert görmesin..Salatanın her türüne bayılırım valla...
Sevgiler,

anneminkizıyim said...

canim ellerine saglik, börülce benimde cok sevdigim lezzet, salatasida harika görünüyor, ellerine saglik, sevgiler...

Melek* said...

.ok severim böyle garnitürleri ellerine sağlık

Gönül said...

börülceyi bende çok severim canikom ellerine sağlık şölee soğansız tarafından ver bakalım banada birascııkkk:)) hade öpüyorum sevgilerimle

PAPATYA PRENSES said...

Ellerine sağlık canım:)

emineninemekleri said...

Merhaba Naside
Ellerine saglik canim salatan cok leziz görünüyor. Benide ziyaret etigin icin yorumsus birakmadigin icin coooooooooooook tesekür ederim her zaman beklerim.

Herkesi bekliyorum http://www.defne-yapragi.blogspot.com/

Sevgilerimle
Emine