Thursday, November 2, 2017

ÇOK ÇALIŞTIK ÇOOK!!!

Biz bu yıl Atasofrası ailesi olarak çok çalıştık çoook. Alcak gönüllülük yapamayacağım kadar çok. Rabbim ağız tadıyla yemeği nasip etsin. Tarifleri tek tek yazcağım ama şimdilik bir kaç resimle idare edin :)
Bezelyelerimiz dondurucuda yerini aldı. Tabi onlara köz biber, köz patlıcan, vişne, dolmalık biber, barbunya eşlik etti.

Daha önce azar azar başladığım sirke denemeleri iyi meyveler verince bir nevi seri üretime başladım denebilir. Şu an evde kabuk sirkesi, kiraz sirkesi, elma sirkesi ve üzüm sirkesi mevcut.

Severek Yediğimiz kambe biber turşusu

İlk defa kereviz sapı turşusu denedik ve çok beğendik.

Her zaman ki menemenlik soslarımız, domates soslarımız kilerde yerini aldı.

Köz biberlerimiz,

İki yıldır severek yaptığımız salçamız,

İlk sucuk denememiz,

Meşhur kahvaltılık sürk,

Evde kalan sebzeleri ziyan etmedik tuzot yaptık, ayrıca soğan tozu yaptık. Nane, reyhan, kereviz yaprağı kuruttuk,

Çeşit çeşit turşular yaptık.
Gerçekten çeşit çeşit, çünkü burada daha resimleri çekilmemiş lahana, biber, alman lahana turşusu falan var :)

Her zaman olduğu gibi elimize ne geçtiyse kuruttuk.
Bu aralar probiyotiklere taktık. Kwass yaptık, probiyotik yoğurt mayaladık, zencefilli gazoz mayası yaptık...

Siyah ve yeşil zeytinlerimiz yapım aşamasında,
Tabi göz nurumuz tarhanayı da listemizden eksik etmedik.
Yani kısacası biz gerçekten çokkk çalıştık.
Afiyet olsun!!!!

No comments: