Tuesday, November 27, 2007

HAŞHAŞLI GÖZLEME VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Ölüm ne kadar yakınımızda değil mi? Ama hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarız genelde. İnsanoğlu her türlü acıyla yaşamasını ne kadar çabuk öğrenir. En iyiside bu zaten. Ya acılarımızı hiçbir şekilde örtemeseydik. Hayata devam edemeseydik....Düşünün bir kere etrafımızda ne kadar çok acılı insan olurdu. Yaşanan acılar hiç unutulmuyor ama herşeye rağmen hayat devam ediyor.
Sevgili arkadaşım http://yenitadlar.blogcu.com bu haftaki porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapıyor ve benide davet etti. E bende davete kendisini kırmayıp katılmak istedim. Sayfasında çok güzel tarifler yayınlanmış. Lütfen sizde ziyaret edin.....
MALZEMELER:
Hamuru için:
Un
Su
Tuz
İç harcı için:
Çekilmiş haşhaş
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Un,su ve tuzu bir kapta karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üstünü örterek bir süre dinlendirin. Diğer taraftan çekilmiş haşhaşı sürülebilecek kıvama gelene kadar sıvıyağ ile açın. Hamuru büyük bir yuvarlak oluşturacak şekilde açın. İçine iç harcı sürüp rulo yapın. Bıçakla üç parmak kalınlığında parçalar kesin. Her parçayı kesik kısmı alta gelecek şekilde koyup unladığınız zeminde açın. Çok az sıvıyağ koyduğunuz tavada her tarafını kızartıp tepsiye alın. Üstüne kapak kapatıp ılınınca servis yapın. Yanında kahvaltılık peynir,zeytin ve çayla nefis olur:)))
NOT: Ben evde kalan haşhaşı bitirmek için çok fazla koydum. Ama açarken çok zor oluyor. Siz denerseniz resimdeki kadar haşhaş koymayın:)))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!